,,Wat heeft Foreholte gedaan?”, is het eerste wat Teylingen-spits Tom van der Vlugt vraagt na afloop van de wedstrijd tegen DSOV. Na het bericht dat de Voorhouters verloren hebben bij Pancratius, reageert hij gevat: ,,Oh, das lekker. Volgende week staan we boven hun om 16.00 uur.”

Teylingen had net daarvoor een zeker lijkende overwinning weggegeven in ‘the dying seconds’ (3-3). Dat was een klap in het gezicht van de Sassenheimse formatie.

In de eerste helft creëerde Teylingen een aantal goede kansen op de 1-0. Tweemaal Tom van der Vlugt en Pascal de Ridder kwamen net iets tekort om te scoren. Daarna waren het de gasten uit Vijfhuizen die tot twee kansen kwamen in het eerste bedrijf. Dennis van den Nouland haalde vakkundig een bal van de lijn en ook Ramon van Beek wist een kopbal een meter voor de lijn onschadelijk te maken.

Matige fase
DSOV won vorige week met 4-0 van Pancratius. Teylingen wilde graag revanche nemen voor het (onnodige) verlies een week eerder op bezoek bij ROAC. In de tweede helft ging het los. Al snel openden de gasten de score. Knullig verdedigen achterin bij de Sassenheimers leidde, via de kluts, de 0-1 in van linkerspits Martijn Nelis.

In de fase hierna was thuisploeg het even kwijt. DSOV liet na om de 0-2 te maken en dat gaf Teylingen lucht. De zwakke openingsfase in de tweede helft zorgde uiteindelijk voor een goed slot. Allereerst was het Tom van der Vlugt met een heerlijke uithaal met z’n linkerbeen die voor de 1-1 zorgde en kort na dit moment was het broer Mark die naar z’n nauwelijks mindere linker kapte en de bal in de linkerkruising krulde: 2-1.

,,Ik ben sowieso een krat bier kwijt omdat ik jarig ben.”

In de slotfase zorgde Martijn Nelis in de counter en op randje van buitenspel toch weer koelbloedig voor de 2-2. Teylingen bleef aanvallen en speelde voor de winst. Die winst leek er te komen, want vanuit een corner was het captain Raymond Dolieslager die de winnende leek te scoren.

De Ridder had de wedstrijd vlak voor tijd in een één-op-één met de keeper op slot moeten gooien, maar zijn actie strandde in schoonheid. Des te treuriger is het dat Teylingen daarna de winst ook nog weggaf. Niet kordaat optreden en zwak wegwerken achterin zorgde ervoor dat DSOV voor de rebound mocht aanleggen. Aanvoerder Bianco Carolina profiteerde hier dankbaar van: 3-3.

Verjaardag
De maker van de 1-1 reageerde na afloop teleurgesteld. ,,Als je met 3-2 voor staat, moet je hem uit het vuur zien te slepen. Het zat ook niet helemaal mee, gezien de 2-2 met een luchtje van buitenspel. We hebben verder best aardig gespeeld, tegen een redelijk goede ploeg.”

,,Het is wel heel slecht dat we zelf drie keer scoren, maar niet eens kunnen winnen. De spits, die volgende week zondag uitgerekend verjaard op derbydag, kijkt uit naar volgende week: ,,Ik ben sowieso een krat bier kwijt omdat ik jarig ben, maar als we winnen denk ik dat ik er minimaal drie kwijt ben…”

Teylingen – DSOV 3-3 (0-0) 48. Nelis 0-1, 68. T. van der Vlugt 1-1, 71. M. van der Vlugt 2-1, 80. Nelis 2-2, 82. Dolieslager 3-2, 90+1. Carolina 3-3

Teylingen: Zonjee, Vooijs, Van den Nouland, Dolieslager, Van Beek, Van Wijk (53. Langeveld), M. van der Vlugt, D. Zwetsloot, De Ridder, T. van der Vlugt en J. Zwetsloot.

Tekst: Koen van der Vlugt

Archieffoto: Peer Compeer


REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Di. 12 nov.
Districtsbeker
SJC2-4SVC '08
Oefenwedstrijd
Katwijk6-4FC Lisse
Warmunda 3-0Ter Leede 2
Do. 14 nov.
Oefenwedstrijd
Ter Leede19.00SJC
Za. 16 nov.
Noordwijk14.30HHC Hardenberg
FC Lisse14.30SteDoCo
Sporting Leiden14.30VVSB (zat.)
ASWH15.00Quick Boys
Warmunda15.00Hazerswoude Boys
Katwijk15.30De Treffers
Koninklijke HFC15.30Rijnsburgse Boys
VVSB18.00GOES
Districtsbeker
FC Rijnvogels14.30Roda '76
Brielle14.30Kagia
Zo. 17 nov.
ASC14.00Foreholte
Van Nispen (zon.)14.00Spaarnwoude