Een eindeloze, trage slang blinkend blik trok zondagmiddag door het Voorhoutse laagland. Al was De Leidsevaart richting Noordwijk en Voorhout vooral gevuld met strandgangers, de Elsgeest zelf was zeker ook druk bezocht. De bezoekers die de gang naar het sportpark hadden gemaakt,zagen Foreholte één helft goed meekomen met BMT, om, ingeleid door één moment van onachtzaamheid direct na rust, toch nog ruim te verliezen: 0-3.

Een twintigtal seconden zijn er gespeeld in de tweede helft als een lange bal van achteruit voor de voeten ploft van Deniz Alkaç. De aanvaller van BMT twijfelt niet en passeert keeper Jim Duindam. ,,In de rust hadden we gezegd: ‘houd zo lang mogelijk de 0-0 vast’. Volgens mij waren er 19 seconden gespeeld en ligt die bal er al in. Dan wordt het heel lastig,” haalt Wouter Vlasveld desgevraagd het moment nog eens terug.

Foreholte                                                  Ongeloof bij Foreholte-aanvaller Chris Guijt

Zijn collega Jelle Geerlings, die pas halverwege de tweede helft in de ploeg kwam, was het moment ontgaan. ,,Ik heb dat doelpunt zelf ook niet gezien. ik stond heel even achter de tribune te pissen en ineens hoor ik gejuich en zie ik die bal erin liggen. Dat ging wel heel snel. Tegen DOSR was dat ook al. Ik weet niet wat het is.”

Wat het ook moge zijn, na de treffer speelt Foreholte een moeilijke wedstrijd. Desalniettemin doet de ploeg er alles aan zich terug te knokken in de wedstrijd. Rond de 70e minuut lijkt dat zijn vruchten af te gaan werpen. John de Wit, coach van BMT, staat steeds vaker actief langs de lijn te coachen: ,,Mannen houdt die bal nou eens in de ploeg, ga nou eens voetballen!”

Tactische omzetting
Maar dan besluit Marcel IJzendoorn alles of niet te gaan spelen. In de 74e minuut brengt hij twee verse krachten en wordt er achterin één-op-één gespeeld. Vrijwel direct ligt de 0-2 in de goal achter de wederom kansloze Duindam. ,,Volgens mij stonden we 20 seconden één-op-één en lag de bal er al weer in, zegt Vlasveld met een wrange glimlach.” De vleugelverdediger had wel begrip voor de tactische omzetting van zijn coach. ,,Je moet wat hè. Ik vond het wel terecht dat we va banque gingen spelen. Terechte wissels ook, maar het pakte niet goed uit.” Geerlings zag dat er daarna iets knakte bij zijn teamgenoten. ,,Als die tweede valt zie je het geloof wel wegvloeien. Je gaat heel opportunistisch spelen door ze erin te pompen en dan moet de bal even goed vallen. En de laatste tijd lijkt dat niet echt te gebeuren.”

Uiteindelijk loopt BMT in de absolute slotseconden ook nog de 0-3 tegen de touwen, en is het toch weer een grote nederlaag geworden. Daar leek het aanvankelijk helemaal niet op. In een van beide kanten rommelige eerste helft, lieten beide ploegen zich niet onbetuigd voor de goal van de tegenpartij. Het hoogtepunt was een crosspass van Wouter Vlasveld over 80 meter naar Christiaan Guijt. Die deed wat iedere voetballer instinctief doet met zo’n bal, en ramde hem direct na de stuit richting de goal van Dogukan Boyla, die alle zeilen bij moest zetten om het projectiel te keren.

Bleijswijk                                               Een verbeten blik bij aanvoerder Tom Bleijswijk

Na rust blijven grote kansen echter uit en kan het sterke BMT over het kunstgras makkelijk uitlopen naar de overwinning. Vlasveld steekt zijn irritatie over einduitslag niet onder stoelen of banken: ,,Balen dat dan ook die 3-0 nog valt. Ik vind het niet helemaal een goede afspiegeling van de verhoudingen. Maar we krijgen op dit moment gewoon te veel goals tegen.”

Die laatste opmerking, daar is geen speld tussen te krijgen. Na de winterstop werd alleen tegen laagvlieger GSC/ESDO de nul gehouden. Wilhelmus, Voorschoten en DOSR mochten er allemaal vier maken. Zestien tegengoals in 6 wedstrijden. Het zijn geen cijfers om vrolijk van te worden. ,,Ik kan niet goed duiden waar het door komt. We staan op zich wel goed,” aldus Vlasveld.

Nachtkaars
Na afloop is er enige gelatenheid bij de spelers na weer een nederlaag. Geerlings: ,,Hier schieten we helemaal niets mee op. En ook het spel was weer niet best.” Vlasveld vreest een teleurstellende seizoensafsluiting. ,,Op deze manier dreigt het seizoen als een nachtkaars uit te gaan. Sinds de winterstop zijn we terrein aan het verliezen. Nu is het hopen dat Hillegom de laatste periode pakt. We zitten even in de wacht.”

Foreholte BMT 0-3 (0-0): 46. Alkaç 0-1, 77. Alkaç 0-2, 90+3 Alkaç 0-3.

Foreholte: Duindam, van Dam (74. Ton Arroyo), Oscar Arroyo, Dickhoff, Vlasveld, Jongbloed, Bleijswijk, Lemmers, Guijt, Stavleu (74. Geerlings), Grondel.

Foto’s: Richard Stavleu


REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Za. 7 dec.
Excelsior'31 2-2FC Lisse
Ter Leede 4-3VVOG
SC Feyenoord 3-0FC Rijnvogels
SVC'083-2Kagia
Valken'68 3-1DoCoS
VVSB (zat.) 1-1Be Fair
Roodenburg 0-4Warmunda
IJsselmeervogels 4-2Noordwijk
Quick Boys 1-1Excelsior Maassluis
Rijnsburgse Boys 1-0TEC
Sparta Nijkerk 3-1VVSB
Van Nispen (zat.) 1-2Westlandia
Koninklijke HFC 1-1Katwijk
SV Hillegom 5-1Teylingen
Zo. 8 dec.
SJC0-3RKAVV
Foreholte2-1Concordia
Zwanenburg 3-1Van Nispen (zon.)