Rosa van Gool en Jonna van de Velde hebben woensdag Europa verlaten met de Ajax Vrouwen. De return van de kwartfinale tegen Chelsea eindigde in Londen in 1-1. Beide regiospeelsters begonnen in de basis.

De Ajacieden wisten op voorhand dat een klein wonder nodig was om de laatste vier te halen. Het heenduel werd namelijk vorige week in de Johan Cruijff ArenA met 0-3 verloren.

Goede tweede helft
Op Stamford Bridge, de thuishaven van Chelsea, presenteerden de Ajacieden zich verdienstelijk. Na een achterstand halverwege maakte Chasity Grant in de 65e minuut gelijk: 1-1. Dat was verdiend, want de bezoekers kwamen vooral in de tweede helft goed voor de dag.

Noordwijkerhoutse Van de Velde werd na 68 minuten vervangen, Sassenheimse Van Gool speelde de gehele wedstrijd.

Al met al mogen de Ajax Vrouwen op een geslaagde campagne terugkijken. Als eerste Nederlandse club ooit slaagden de Ajacieden erin om de knock-out-fase van de UEFA Women’s Champions League te bereiken. Dat lukte door de poule des doods met Paris Saint-Germain, Bayern München en AS Roma te overleven.