Rosa van Gool en Jonna van de Velde hebben niet voor een nieuwe stunt kunnen zorgen in de UEFA Women’s Champions League. De Ajax Vrouwen verloren dinsdagavond met 0-3 van Chelsea, waardoor het bereiken van de laatste vier een zeer lastige opdracht is geworden.

Voor de Ajax Vrouwen is het Europese avontuur een succesverhaal. De Ajacieden overleefden de poule des doods met Paris Saint-Germain, Bayern München en AS Roma en drongen zodoende als eerste Nederlandse club ooit door tot de laatste acht van de UWCL. Voor de wedstrijd tegen Chelsea waren een recordaantal tickets voor een vrouwenduel in Nederland verkocht.

Verdiende overwinning voor Chelsea
In een volle Johan Cruijff ArenA moesten de Ajax Vrouwen voor het eerst het hoofd buigen voor een tegenstander die een maatje te groot was. Chelsea leidde bij rust met 0-2 en prikte er in de tweede helft nog een doelpunt bij.

Sassenheimse Van Gool (oud-Ter Leede) begon in de basis en ging na 87 minuten naar de kant. Noordwijkerhoutse Van de Velde (voormalig VVSB) maakte halverwege de tweede helft als invaller haar opwachting.

Volgende week woensdag (27 maart) is de return op Engelse bodem.

Archieffoto: Orange Pictures