Bart Freke en Rijnsburgse Boys gaan definitief met elkaar in zee. De 32-jarige verdediger heeft een contract getekend voor één seizoen. In 2017 nam Freke afscheid op Sportpark Middelmors. Hij zou in een oefenduel tegen Ajax afscheid nemen van het thuispubliek. Die wedstrijd ging uiteindelijk niet door vanwege de trieste gebeurtenissen rondom Ajax-speler Abdelhak Nouri.

De verdediger bleef het afgelopen jaar wel actief in het tweede elftal van de Rijnsburgers. In januari van dit kalenderjaar werd de voetballer gepolst of hij toch nog behoefte had om aan te sluiten bij de A-selectie. De dertiger ging twee dagen in de week trainen in de sportschool om volledig fit aan te kunnen sluiten bij de selectie. In de afgelopen weken zou duidelijk worden of Freke nog fit genoeg was en of beide partijen nog heil zagen in een hernieuwde samenwerking.

Freke begint zodoende aan z’n derde periode bij Rijnsburgse Boys. Tussen 2005 en 2013 kende hij z’n beste jaren op Sportpark Middelmors. Zo werd hij driemaal afdelingskampioen in de Hoofdklasse zaterdag en was hij in 2009 dicht bij algehele amateurtitel met zijn ploeg in de thriller tegen WKE.

In 2013 maakte hij de stap naar Quick Boys, om een jaar later weer terug te keren bij ‘de Uien’. Na enkele jaren weer terug in het shirt van Rijnsburgse Boys, waarin blessureleed een grote rol speelde, besloot hij in 2017 te stoppen met voetballen op het hoogste niveau.

Foto: Hans Heemskerk

Lees ook: ‘Freke acht kans groot op definitieve terugkeer: ,,Voetballen verleer je niet”‘POPULAIRE BERICHTEN