Het leken negen punten uit vijf wedstrijden te worden voor Kagia, maar DoCos-doelman Joris van Harmelen besloot in de allerlaatste seconde van de blessuretijd anders voor de Lisserbroekers. De gelijkmaker werd in extremis geïncasseerd en dus werden het niet drie punten, maar ‘slechts’ één. Tijs van der Schinkel, aanvaller van de Lisserbroekers, was na afloop van de wedstrijd vooral geïrriteerd over de wijze waarop hij en zijn teamgenoten de overwinning uit handen gaven en beklaagde zich daarnaast over de arbitrage. ,,Een glaszuiver doelpunt van ons werd afgekeurd. Volgens mij weten we nog steeds niet waarom.” 

Dat was op het moment dat de ploeg van René Ras in de tweede helft op 0-2 leek te komen na een treffer van Rens Lamboo, maar door de treffer ging een streep omdat de grensrechter zijn vlag omhoog stak. Van der Schinkel wist na afloop van de wedstrijd nog steeds niet waarom die beslissing door de arbitrage werd genomen. ,,Er werd ons gewoon een geldig doelpunt ontnomen.”

Overigens zat de meeste frustratie niet bij het afgekeurde doelpunt voor Van der Schinkel. De buitenspeler was vooral pissig vanwege het feit dat hij en zijn ploeggenoten in de laatste seconde van de wedstrijd alsnog de deksel op de neus kregen. ,,Wij hielden op dat moment de bal niet in de ploeg, terwijl we wel de juiste mensen aan de bal kregen. We hadden het wat rustiger moeten uitspelen.”

,,We hebben ons zelf in de vingers gesneden door de kansen niet af te maken.”

Kagia kwam in Leiden wel op voorsprong. Na een aanval over de linkerkant werd Van der Schinkel bereikt en de aanvaller sneed naar binnen om vervolgens teamgenoot Jesper Imanse te vinden. Laatstgenoemde gleed de bal uiteindelijk tegen de touwen. Nadat de 0-2 werd afgekeurd, maakten de Lisserbroekers het zichzelf lastig en werd het uiteindelijk 1-1 na een doelpunt van DoCos-doelman Van Harmelen. De Lisserbroeker verweet zijn teamgenoten bij de tegentreffer niets.

Vingers gesneden 
,,Wij waren de bovenliggende partij deze wedstrijd. We hebben ons zelf in de vingers gesneden door de kansen niet af te maken. Die goal was puur toeval, maar ik baal meer van het feit dat wij het niet zelf hebben afgemaakt.” En dus voelde het puntenverlies in Lisserbroek iets zuurder. De mannen van Ras verloren in de Tweede Klasse al van UVS (0-1) en Valken’68 (1-3).

,,Dat waren terechte nederlagen”, gaat Van der Schinkel verder. ,,Die voelden ook anders aan, omdat dat topploegen in deze competitie zijn. Deze wedstrijd hadden we echt moeten winnen. We hebben nu zeven punten, maar negen had natuurlijk nog beter geweest en bovendien ook nog eens terecht. We hebben hier twee punten verloren.”

Foto: Johanna Wever

Lees ook:Steemers: ,,Ter Leede is echt mijn club geworden”
REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Di. 12 nov.
Districtsbeker
SJC2-4SVC '08
Oefenwedstrijd
Katwijk6-4FC Lisse
Warmunda 3-0Ter Leede 2
Do. 14 nov.
Oefenwedstrijd
Ter Leede2-2SJC
Za. 16 nov.
Noordwijk14.30HHC Hardenberg
FC Lisse14.30SteDoCo
Sporting Leiden14.30VVSB (zat.)
ASWH15.00Quick Boys
Warmunda15.00Hazerswoude Boys
Katwijk15.30De Treffers
Koninklijke HFC15.30Rijnsburgse Boys
VVSB18.00GOES
Districtsbeker
FC Rijnvogels14.30Roda '76
Brielle14.30Kagia
Zo. 17 nov.
ASC14.00Foreholte
Van Nispen (zon.)14.00Spaarnwoude