Robert Steemers is inmiddels ruim een jaar geleden terug bij Ter Leede. Nadat hij eerder van 2012 tot en met 2015 een uiterst succesvolle periode kende bij de club uit Sassenheim, keerde hij via Quick Boys en Scheveningen weer terug op het oude nest bij de Sassenheimers. De ploeg van Steef Roodakkers draait na het behaalde kampioenschap van vorig jaar nu lekker mee met een negende plek in de Derde Divisie. Zelf begint de aanvaller ook in vorm te raken en dat heeft zo zijn redenen.

„Allereerst heb ik gewoon weer heel veel plezier in het spelletje’’, iets wat voor Steemers eigenlijk het belangrijkste is wat hij heeft teruggekregen sinds zijn terugkeer op Sportpark De Roodemolen. „Daarnaast zijn de mensen op de club allemaal zo sociaal en is er geen druk om te presteren. Dat ligt mij persoonlijk meer. Ter Leede geeft mij gewoon een warm gevoel.’’

Verandering
De aanvaller is in de eerste acht wedstrijden in de Derde Divisie zeer bepalend voor het elftal van Roodakkers, want Steemers scoorde bijvoorbeeld al vijf keer. Daarmee lijkt hij nu al beter te zijn dan vorig jaar. Zeker als je het vergelijkt met de laatste maanden van het vorige seizoen, waarin hij door toenmalig coach Henk Wisman zelfs af en toe genoegen moest nemen met een plek op de bank.

„Uiteindelijk kwam ik mezelf tegen’’

„Ik was op een gegeven moment mezelf niet meer. De combinatie tussen voetbal en werk brak me op. Doordeweeks moest ik er elke dag vroeg uit om te werken, maar op zaterdagavond wilde ik ook weer even wat doen met mijn vrienden, want die zag ik de rest van de week niet. Uiteindelijk kwam ik mezelf tegen.’’

Dus zocht de aanvaller naar een oplossing en die vond hij. Steemers vroeg ontslag aan bij zijn oude werkgever en vond uiteindelijk een nieuwe baan met gunstiger tijden als logistiek medewerker op Schiphol. Toch is hij naar eigen zeggen nog niet op het niveau wat hij in zijn eerste tijd bij Ter Leede aantikte.

„Maar dat was ook een hele andere periode’’, denkt de ex-speler van Quick Boys terug aan de eerste drie jaar als speler van de Sassenheimers. „Toen was ik echt nog een jongetje. Ik kwam net kijken en ging elke wedstrijd als een banaan. Nu verwachten mensen toch wat van me, want ik ben geen nieuwe jongen meer en heb inmiddels al de nodige ervaring opgedaan.’’

Daardoor is er nu ook een andere rol weggelegd voor Steemers. Hij moet de jonge gasten wat meer op sleeptouw nemen door ze bijvoorbeeld aan te coachen, maar hij is ervan overtuigd dat hij zijn oude niveau uiteindelijk weer kan aantikken. „Als ik wat zorgvuldiger kan omgaan met mijn kansen en nog meer assists kan geven, denk ik dat ik daartoe in staat ben.’’

„Als we dan een paar keer op de klote krijgen met 4-0 maakt dat helemaal niet uit’’

Tevreden
Voorlopig staat de teller voor de aanvaller op vijf doelpunten. Ter Leede is in de Derde Divisie wat minder bepalend dan vorig jaar en daardoor speelt de ploeg van Roodakkers wat meer vanuit een teruggetrokken spelsysteem. Dat lijkt de snelle vleugelaanvaller wel te liggen. Daar is hij het zelf ook mee eens, maar Steemers vindt eigenlijk dat de Sassenheimers soms ook wat meer mogen voetballen.  

„Als we dan een paar keer op de klote krijgen met 4-0 maakt dat helemaal niet uit. Daar leren we alleen maar van. Tot nu toe ben ik dik tevreden, want we staan er goed bij. Tegelijkertijd moeten we ook realistisch zijn, want als we twee keer achter elkaar verliezen, ziet het er allemaal heel anders uit.’’

Het is duidelijk dat alles voorlopig op zijn plek valt voor Steemers. „Ter Leede is echt mijn mijn club geworden. Ik woon sinds kort ook in Sassenheim en ik heb hier veel vrienden. Alles bevalt gewoon uitstekend.’’

Foto: Hans Schalk

Lees ook: Safi is weer helemaal terug na een verloren seizoen

 


REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Di. 12 nov.
Districtsbeker
SJC2-4SVC '08
Oefenwedstrijd
Katwijk6-4FC Lisse
Warmunda 3-0Ter Leede 2
Do. 14 nov.
Oefenwedstrijd
Ter Leede2-2SJC
Za. 16 nov.
Noordwijk14.30HHC Hardenberg
FC Lisse14.30SteDoCo
Sporting Leiden14.30VVSB (zat.)
ASWH15.00Quick Boys
Warmunda15.00Hazerswoude Boys
Katwijk15.30De Treffers
Koninklijke HFC15.30Rijnsburgse Boys
VVSB18.00GOES
Districtsbeker
FC Rijnvogels14.30Roda '76
Brielle14.30Kagia
Zo. 17 nov.
ASC14.00Foreholte
Van Nispen (zon.)14.00Spaarnwoude