Het was een veelzeggend beeld aan het begin van de wedstrijd tegen MMO. Warmunda verzamelde zich in een kring om elkaar op te peppen. Daarmee gaf de ploeg aan dat het strijdbaar was en deze wedstrijd per se wilde winnen. Een teken van getergdheid. Dat liet de ploeg van Ayhan Gargili ook zien in de wedstrijd. Er werd met 2-1 gewonnen van het elftal uit Hoogmade en daarmee boekten de Warmonders hun eerste overwinning van het seizoen.

 De opluchting was groot na afloop van de wedstrijd. Er werd gejuicht en er was veel blijdschap langs de kant na het laatste fluitsignaal. Volgens Bilal el Kourami zette de ploeg uit Warmond hiermee een streep onder de achterliggende periode.

,,Wij hoeven voor niemand bang te zijn”

„Hopelijk is deze pot tegen MMO de ommekeer. Het was een lastige seizoensstart voor ons. Niet datgene waar de club, spelers en trainer op gehoopt hadden. Ik hoop dat dit een begin is van iets moois. Volgende week moeten we deze lijn doortrekken. Wij hoeven voor niemand bang te zijn’’, aldus de aanvaller.

De Warmonders maakten het zichzelf zondag wel onnodig lastig. In de negentiende minuut scoorde El Kourami na een mooie pass van Koen Mastemaker. Iets later kreeg Thomas Bakker een rode kaart en moesten de bezoekers met tien man verder. Warmunda profiteerde door uit te lopen naar 2-0 en het zat voor even op rozen. Het kreeg genoeg kansen om de wedstrijd definitief in het slot te gooien, maar de treffer viel aan de andere kant. Warmunda leek geholpen te worden met nog een rode kaart voor MMO, maar toch werd het nog spannend voor de ploeg van Gargili, zag ook de trainer zelf.

Zwaluw
„Er is één wet in het voetbal. Je moet zelf de kansen afmaken, want anders scoort de tegenstander. Die hebben we dit seizoen al heel vaak meegemaakt. De laatste tien minuten kneep ik hem nog wel even, maar gelukkig trokken we hem over de streep. Hopelijk is dit goed nieuws voor de toekomst, maar aan de andere kant maakt één zwaluw nog geen zomer.’’

De trainer was daarmee na afloop realistisch. Maar hoe kon het gebeuren dat de bezoekers uit Hoogmade terug in de wedstrijd kwamen terwijl het met twee man minder op het veld stond?

„Ik ben deze week als een soort psycholoog aan de slag gegaan’’

De bezoekers wilden ervoor zorgen dat Warmunda niet aan voetballen toekwam en deed dat met veel harde charges. Daarbij had het geluk dat er maar twee rode kaarten getrokken werden door de scheidsrechter. Gargili had vorige week gezegd dat hij aan de slag ging met individuele gesprekken in zijn elftal. Daar zag hij een aantal dingen van terug in deze felle strijd.

„Ik ben deze week als een soort psycholoog aan de slag gegaan. Ik heb heel veel benadrukt dat we elkaar nodig hebben en aangegeven hoe het anders kan. Op een gegeven moment hadden we het lastig tegen het harde spel van MMO. We vergaten te voetballen. Dat werd aangegeven door Necmettin Imac en Brian van Noort. Je zag dat ze het daarna goed oppakten. Ik heb eerder juist gezien dat ze het niet om konden draaien, dus dan is dit een goed teken.’’

Warmunda – MMO 2-1 (1-0): 19. El Kourami 1-0, 48. Smit 2-0, 62. Elsgeest 2-1.

Rode kaarten: 23. Bakker, 84. Van Goozen

Warmunda: Van der Zwet, Mastemaker, Arnst, Holverda, Van der Voort, Van Noort, Harmouch, Imac, El Kourami (60. Van Rijn), Smit (85. Missiria), Kortekaas (67. Van de Wetering).

Tekst: Roy van der Meij.
Foto: Jeannette Kloet

Lees ook: VVSB stelt Jack Honbeek op non-actief
REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 14 mei
FC Rijnvogels2-1DFS Opheusden
Za. 18 mei
Hoek14.30Noordwijk
ODIN'5914.30Quick Boys
FC Lisse14.30De Dijk
SJC14.30Ajax (ama.)
Zwaluwen14.30Ter Leede
FC Rijnvogels14.30Smitshoek
VELO14.30Valken '68
BSC'6814.30Van Nispen (zat.)
Sporting Leiden14.30VVSB (zat.)
Kagia14.30SCW
Katwijk18.00Scheveningen
Rijnsburgse Boys18.00HHC Hardenberg
AFC18.00VVSB
Zo. 19 mei
Hillegom14.00AGB
Altior14.00Teylingen
Laakkwartier14.00Foreholte
Wanica Star14.00Van Nispen (zon.)
Warmunda14.00ASW