Voorhouter Toni Arroyo dacht het even met een simpel Whatsappje af te kunnen. ,,Er valt eigenlijk weinig te zeggen over de wedstrijd tegen Pancratius.” De aanvaller wilde er liever niet zo veel woorden aan kwijt. Z’n ploeg verloor met 2-1 in Badhoevedorp. Op naar volgende week hoorde je hem denken, op naar de derby tegen Teylingen.

,,Maar ik snap wel dat je even wilt bellen hoor”, lacht de spits van Foreholte. ,,Ik had je liever gesproken bij een overwinning. Volgende week bijvoorbeeld.” In beide kampen, Voorhout en Sassenheim, leeft de streekderby gigantisch. Maar daarmee vergaten de beide teams bijna dat ‘gewoon’ eerst nog een zondag gevoetbald moest worden.

Teylingen speelde thuis met 3-3 gelijk tegen DSOV en verloor daarmee twee punten. Foreholte kwam zelfs helemaal met lege handen thuis na de 2-1 nederlaag in Noord-Holland.

Middenveld
,,Marcel (trainer IJzendoorn red.) probeerde ons in de kleedkamer nog te behoeden voor het afdwalen van onze gedachtes naar volgende week. Maar ik zweer het dat het niet de reden was voor onze nederlaag. Pas na het duel spraken we met elkaar over de derby.”

Van de volwassen overwinning vorige week op Laakkwartier (2-1) leek tegen Pancratius weinig over. Juist in het uitduel in Badhoevedorp verviel het elftal in oude gewoontes. ,,We zijn toch onbewust weer die lange bal gaan zoeken. Heel raar. Waar we vorige week zo makkelijk vanuit het middenveld voetbalden, was dat tegen Pancratius weer helemaal weg.”

,,Boys, kom op. Teylingen wacht alweer, hoorde je eigen vrij snel na afloop.”

,,Net als vorige week hebben we het nog geprobeerd te repareren door Wouter Nolles in te brengen als pinchhitter. Maar dat mocht niet baten”, treurt spits Arroyo. ,,Waar het precies aan lag vind ik moeilijk om dat na de wedstrijd te bepalen.”

,,We praten er wel over in de kleedkamer met elkaar. Dan ben je een beetje met elkaar heen en weer aan het lullen en kan niemand echt de vinger op de zere plek leggen. Ik denk dat Marcel dinsdag op de training wel een verklaring heeft waarom we toch te snel weer voor de lange bal hebben gekozen.”

De eerste tegengoal van de Foreholters was een toonbeeld van hoe het deze wedstrijd mis ging op het middenveld. Precies in die linie werd er balverlies geleden waarna de Badhoevedorpers op 1-0 kwamen.

Focus
Vrij rap daarna maakte aanvaller Arroyo de 1-1 uit een rebound. Uiteindelijk werd een vrije trap in de tweede helft de Voorhouters fataal. Uiteindelijk bleef de ploeg van IJzendoorn niet te lang hangen in de negatieve gevoelens.

,,Boys, kom op. Teylingen wacht alweer, hoorde je eigen vrij snel na afloop”, merkte Arroyo op. ,,Kijk voor zo’n wedstrijd hoef je niemand op te laden. Hier heeft de spelersgroep al de hele week zin in. Deze nederlaag is vervelend, maar verder zijn er meerdere rare uitslagen gevallen. Hij doet dus nog geen pijn.”

Lees ook: ‘Pinchhitter maakt eerste minuten bij Foreholte: ,,Ben geen Lionel Messi.'”

Archieffoto: Jeannette Dijkstra


REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Di. 12 nov.
Districtsbeker
SJC2-4SVC '08
Oefenwedstrijd
Katwijk6-4FC Lisse
Warmunda 3-0Ter Leede 2
Do. 14 nov.
Oefenwedstrijd
Ter Leede19.00SJC
Za. 16 nov.
Noordwijk14.30HHC Hardenberg
FC Lisse14.30SteDoCo
Sporting Leiden14.30VVSB (zat.)
ASWH15.00Quick Boys
Warmunda15.00Hazerswoude Boys
Katwijk15.30De Treffers
Koninklijke HFC15.30Rijnsburgse Boys
VVSB18.00GOES
Districtsbeker
FC Rijnvogels14.30Roda '76
Brielle14.30Kagia
Zo. 17 nov.
ASC14.00Foreholte
Van Nispen (zon.)14.00Spaarnwoude