VVSB heeft zaterdag niet voor een stunt kunnen zorgen tegen koploper RKAV Volendam. De Noord-Hollanders wonnen op de Boekhorst met 1-3. Competitiegenoot FC Rijnvogels pakte een punt tegen Eemdijk.

Na twintig minuten gaf het scorebord 0-2 aan. Dat was zuur voor VVSB, dat eerst zelf de lat raakte via Tim de Rijk. Vervolgens sloegen de bezoekers tussen de vijftiende en negentiende minuut tweemaal toe, onder meer via voormalig Quick Boys-middenvelder Jim Beers.

VVSB had daarna zijn momenten via Ricardo Kuyvenhoven, Ian van Otterlo en Guus Verver, maar wist aanvankelijk de aansluitingstreffer niet op het bord te krijgen. Dat lukte pas dertien minuten voor tijd: Kuyvenhoven drukte af: 1-2.

De gastheren wilden daarna meer, maar kregen dat niet. In blessuretijd besliste Volendam op de counter het duel.

Gelijkspel in Katwijk
FC Rijnvogels speelde ook thuis en hield een punt over aan het bezoek van Eemdijk. Het werd 1-1 op de Kooltuin.

De thuisploeg kende een droomstart en kwam via Roy van Leeuwen al in de derde minuut aan de leiding. Eemdijk liet niet veel zien, maar kwam na ruim een halfuur spelen toch langszij. Jeffrey van den Dikkenberg profiteerde van weifelend verdedigen bij FC Rijnvogels.

In het restant werd niet meer gescoord, ondanks de nodige kansen en een rode kaart voor de bezoekers in de slotfase. Van de remise baalde FC Rijnvogels uiteindelijk het meest.

VVSB – RKAV Volendam 1-3 (0-2)
Goal: Ricardo Kuyvenhoven

FC Rijnvogels – Eemdijk 1-1 (1-1)
Goal: Roy van Leeuwen