De eerste en tweede voorrondes van de KNVB Beker staan komend seizoen een aantal weken later op de rol. Zo wordt de eerste voorronde van 3 tot en met 5 september afgewerkt, waar dat afgelopen jaren zo half augustus gebeurde.

Op de eerder gepubliceerde speeldagenkalender stond de eerste voorronde ingepland voor 10 en 11 augustus, maar daar wordt nu van afgezien. “Voor met name de 24 verenigingen die instromen vanuit de Districtsbeker, is het spelen op 10 en 11 augustus erg vroeg in het seizoen. Sommige lager spelende verenigingen zijn dan nog niet begonnen met de voorbereiding”, aldus de KNVB.

Q2 eind september
Een en ander houdt ook in dat de tweede kwalificatieronde en de eerste ronde van de hoofdfase later gespeeld worden. Q2, zoals de KNVB dat zo noemt, staat nu gepland voor 24 tot en met 26 september. De eerste ronde wordt gespeeld van 29 tot en met 31 oktober.

Verder laat de KNVB weten dat er komend seizoen één Nederlandse profclub meer in Europees verband uit gaat komen. Dat zijn er straks zes in plaats van vijf dit seizoen. Omdat alle Europese deelnemers pas in de tweede ronde van de hoofdfase instromen, heeft dat gevolgen naar onderen toe.

Loting voor Tweede Divisie-clubs
Waar in het verleden alle amateurclubs uit de Tweede Divisie (op de kampioen en drie winnaars van een periodetitel na) instroomden in de tweede voorronde, is dat komend seizoen niet het geval. Vier clubs uit de Tweede Divisie moeten al in de eerste voorronde gaan uitkomen. De KNVB gaat daarvoor een loting verrichten. De acht clubs die vrijgeloot worden, hebben geluk en hebben pas eind september voor het eerst bekerverplichtingen.

De bekerfinale van de huidige jaargang van de KNVB Beker gaat op 21 april tussen Feyenoord en NEC. Één van de revelaties van het toernooi was Quick Boys, dat reikte tot de achtste finale en daarin bijna AZ uitschakelde.


Speeldata
Q1:3 tot en met 5 september
Q2: 24 tot en met 26 september.
Eerste ronde: 29 tot en met 31 oktober


Archieffoto: Orange Pictures

Lees ook: Steun VIDB voor slechts 11 euro per seizoen en kom in het VIDB Elftal!

POPULAIRE BERICHTEN