Katwijk heeft zaterdag een verdienstelijk gelijkspel behaald in oefenwedstrijd tegen Willem II, de koploper van de Keuken Kampioen Divisie. Het werd in Tilburg 2-2. Rijnsburgse Boys tankte in Spanje vertrouwen met een duidelijke zege op SC Genemuiden: 3-1.

Willem II en Katwijk werkten voor gesloten deuren een oefenduel van twee keer dertig minuten af. De Katwijkers kwamen via Des Kunst tweemaal op voorsprong, maar beide keren volgde een Brabants antwoord.

Halverwege was het 1-1, waarna Kunst kort na rust zijn tweede van de middag maakte. Die treffer leek goed voor een oefenzege, maar in blessuretijd maakte Jeremy Bokila de 2-2.

Aansluitend eindigde een duel tussen het tweede van Willem II en de O23 van Katwijk in 2-1 voor de Tilburgers. Ook dat onderonsje duurde twee keer een halfuur.

Goals na de rust
In Torremolinos trof Rijnsburgse Boys de nummer vier van de Derde Divisie A: SC Genemuiden. In de eerste helft werd niet gescoord, waarna de Uien in de tweede helft zaken deden. Kort na rust zorgde Delano Asante voor de 1-0.

Via goals van Dani van der Moot (’66) en Ilias Kariouh (’74) liep Rijnsburgse Boys uit naar 3-0. Genemuiden redde in blessuretijd nog wel de eer. Daarna floot de scheidsrechter van dienst direct af.

Willem II – Katwijk 2-2 (1-1)
Goals: Des Kunst (2)

Rijnsburgse Boys – SC Genemuiden 3-1 (0-0)
Goals: Delano Asante, Dani van der Moot, Ilias Kariouh