Er zijn begin april uitsupporters welkom bij de derby Rijnsburgse Boys – Katwijk. Dat meldt laatstgenoemde club in een bestuursupdate op de website en bevestigt voorzitter Mart Vergouwen aan VIDB.

“In overleg met Rijnsburgse boys en gemeente/politie is de insteek dat er bij deze wedstrijd op 6 april aanstaande een gelimiteerd aantal VV Katwijk-supporters aanwezig kan zijn”, melden de oranjehemden. Zeer waarschijnlijk is het alleen voor leden van Katwijk mogelijk om een ticket te bemachtigen. De aantallen zullen vergelijkbaar zijn als een aantal weken terug tegen Spakenburg-uit.

‘Goede stap’
Vergouwen laat aan VIDB weten blij te zijn met de ontwikkeling(en). “Zeker, ik vind het een goede stap om dit met elkaar te doen en met elkaar te kijken wat de mogelijkheden zijn. Uiteindelijk is het streven om volgend seizoen, in welke vorm dan ook, weer voetbalwedstrijden met beide supportsgroepen te spelen. Het is zeker niet zo dat iedereen de huidige situatie geaccepteerd heeft.”

Komende zomer loopt het pakket aan maatregelen af, waarbij in principe geen uitsupporters bij onderlinge wedstrijden tussen Katwijk, Quick Boys en Rijnsburgse Boys welkom zijn. Datzelfde geldt voor duels van deze verenigingen tegen SV Spakenburg. De clubs zijn samen met de lokale driehoek in gesprek over het vervolgtraject.

Foto: Rijnsburgse Boys

Lees ook: Steun VIDB voor slechts 11 euro per seizoen en kom in het VIDB Elftal!

POPULAIRE BERICHTEN