Leroy George koesterde de ambitie om dit seizoen op het hoogste amateurniveau actief te zijn. Nadat promotie met VVSB was uitgebleven, bood de interesse van GVVV voor hem uitkomst. De Veenendalers tikten de clausule in zijn doorlopende contract af, waardoor de linkspoot (36) volgend seizoen op Panhuis zijn thuiswedstrijden speelt.

“Uhm, let me see.” George laat even zijn gedachten varen op de vraag wanneer de belangstelling vanuit GVVV precies op gang kwam. “Ik denk zo’n twee weken geleden.”

Liefst met VVSB hogerop
GVVV-coach Gery Vink, een bekende van George, wist hem uiteindelijk te overtuigen. “Ik ken de trainer heel goed. Ik heb een aantal jaar tijdens de zomerperiode met een groepje voetballers op de Nordin Wooter Academy onder hem getraind. Samen hebben we goede gesprekken gehad. Hij heeft me uitgelegd hoe hij wil spelen en dat trok me aan. Begrijp me niet verkeerd: met Wilfred van Leeuwen heb ik ook een goede band en zijn manier van spelen is super aantrekkelijk. Maar ik wil het graag op Tweede Divisie-niveau laten zien. Dat had ik graag met VVSB gedaan, maar dat is niet gelukt. Nu ik alsnog de kans kreeg om een stap hogerop te gaan, heb ik daarvoor gekozen.”

‘Laat ik het zo zeggen: in de Tweede Divisie hebben de clubs bredere selecties met meer kwaliteiten. In de Derde Divisie zijn er veel teams met twaalf of dertien spelers die van een goed niveau zijn.’

De afscheidsboodschap van George werd op de Boekhorst met teleurstelling ontvangen. “VVSB wilde mij niet kwijt. Dat begrijp ik ook: ik was de beste speler in hun ogen. Maar GVVV heeft laten zien dat ze echt voor mij wilden gaan”, stelt de linkspoot, die ook individueel met VVSB-trainer Wilfred van Leeuwen sprak.

“Dat was een prima gesprek. Hij begrijpt mij, maar ik snap hem en het team ook. Voor hun is het een teleurstelling, zo kort voor het nieuwe seizoen.” Overigens haalde VVSB met Gyliano van Velzen al een opvolger in huis.

Succesvol jaar
Al met al kijkt George met voldoening terug op zijn tijd bij VVSB. Hij meldde zich halverwege de voorbereiding en etaleerde vooral het eerste halfjaar een enorme scoringsdrift,

“Niemand wist er van, ik heb een weekje meegetraind en ben toen aangesloten”, vertelt de Amsterdammer. “Het seizoen daarvoor was VVSB in de laatste secondes in de Derde Divisie gebleven. Niemand had ooit gedacht dat het zo zou gaan draaien. Het is een mooi seizoen geweest. VVSB is een mooie club, met prima mensen, goede trainers en goede jeugdspelers. De selectie was gewoon leuk. Het liefst had ik met VVSB naar het hoogste amateurniveau gegaan, maar dat is helaas niet gelukt.”

George was voor zijn komst naar Noordwijkerhout al een jaar in de Tweede Divisie actief, bij De Treffers, maar dat werd geen succes. “Het was een vervelende periode, ook vanwege corona”, blikt de oud-prof terug.

Het is niet zo dat George om die reden extra gemotiveerd is om het tegendeel te bewijzen. Hetzelfde geldt om mensen die beweren dat zijn leeftijd (36) een obstakel zou zijn het zwijgen op te leggen. “Ik ga gewoon mijn best doen, meer dan dat kan ik niet doen.”

Verschil Tweede en Derde Divisie
Tot slot, wat vindt George het grote verschil tussen de Tweede en Derde Divisie? “Laat ik het zo zeggen: in de Tweede Divisie hebben de clubs bredere selecties met meer kwaliteiten. In de Derde Divisie zijn er veel teams met twaalf of dertien spelers die van een goed niveau zijn.”

Dat laatste was overigens bij VVSB niet het geval, stelt George. “Als er iemand wegviel, konden we het wel opvangen. We hadden een fitte selectie, op Danny Bakker na. Die heeft een tijdje gesukkeld en dat was ongelukkig. Danny is een goede voetballer, hem hebben we wel echt gemist.”

Headerfoto: Tino Stulen
Foto in artikel: Orange Pictures

Lees ook: GVVV activeert transfersomclausule en haalt George weg bij VVSB
Check ook: VVSB schakelt snel en legt opvolger voor George vast

POPULAIRE BERICHTEN