Wie herinnert zich nog Martin Hansen? De keeper van ADO Den Haag was even wereldnieuws na zijn fameuze hakbal in de wedstrijd tegen PSV. Teylingen overkwam zondag hetzelfde lot. De keeper van Bernardus, Devlin Harkes, volleerde in de 99e minuut op prachtige wijze de gelijkmaker binnen. Net als bij ADO – PSV was de eindstand 2-2.

,,Het was de wedstrijd van de gemiste kansen”, sprak aanvoerder Bob van der Vlugt na afloop van de wedstrijd met gevoel voor understatement. De Sassenheimers hielpen enorm veel grote kansen om zeep.

,,We hebben niet eens slecht gespeeld, want we creëerden een hoop kansen. We missen een stukje vertrouwen in de afronding en dat is zonde. Bij de tegengoals zagen we er ook niet goed uit, maar buiten dat hadden we al lang afstand moeten nemen”, aldus de verdediger. En dat was een juiste conclusie. Teylingen creëerde kans op kans door middel van verzorgd voetbal tegen laagvlieger Bernardus, dat op alle posities in het veld een mindere speler had staan in vergelijking met de titelkandidaat.

Venijn in de staart
Miro Acimovic opende de score kort na rust. Het venijn zat ‘m vervolgens in de staart. In de tachtigste minuut kwam Bernardus op gelijke hoogte en in de 87e minuut leek Teylingen alsnog de winst te grijpen, dankzij Vincent Jongen (zie foto). In de 99e (!) minuut volleerde de mee naar voren gekomen keeper op prachtige wijze echter de ongelofelijke 2-2 binnen.

Een repeterend probleem zorgt ervoor dat Teylingen al elf verliespunten heeft verzameld na tien wedstrijden en dat is zorgelijk. Zondag speelt Teylingen thuis tegen Stompwijk.

Tekst: Koen van der Vlugt

Archieffoto: Peer Compeer