Ahmed el Azzouti maakte zaterdag een goal die (achteraf) wel eens van doorslaggevende betekenis zou kunnen blijken in de titelrace. Zijn treffer in de 86e minuut leverde Katwijk niet alleen de zege bij HHC Hardenberg (0-1) op, maar ook de koppositie. “Ik denk dat je moet uitspreken waar je geloof in hebt”, vertelde de matchwinner na afloop. “Nog zes wedstrijden te gaan, dit mogen we niet meer weggeven.”

El Azzouti maakte halverwege de tweede helft als invaller zijn opwachting en wist wat hem te doen stond. “Het enige wat ik dacht was: ik moet vandaag die goal maken. De wedstrijd zat een beetje op slot, ik voelde me verplicht om een goal te maken.”

Eerst nog uitstel van executie
De 32-jarige aanvaller was in de 77e minuut al dichtbij, maar toen kon de HHC-defensie net op tijd nog redding brengen. El Azzouti kon dreigend worden na een te korte terugspeelbal. “Dat zijn eigenlijk mijn momenten, de momenten waar ik op loer. Alleen die keeper slaapt ook niet. Het was uiteindelijk hij of ik. Het werd ik, maar ik moest de sliding inzetten en voordat ik op had kunnen staan, stond die andere gozer alweer achter me.”


Stand aan kop
1. Katwijk 28-58
2. AFC 28-57
3. Rijnsburgse Boys 28-54
4. HHC 27-50

Het bleek voor HHC uitstel van executie, want acht minuten later was het alsnog raak. El Azzouti toonde zich complimenteus over het voorbereidende werk van Des Kunst. “Ik sta op de goede plek, dat is mijn kwaliteit”, vertelt hij. “Maar Des laat zijn kwaliteit zien om echt overzicht te houden in de kleine ruimtes. Waar een ander misschien zou gaan schieten in de zestien, houdt hij overzicht. Dat vind ik ook wel knap.”

Zodoende kwam Katwijk winnend uit de strijd en plaatste het HHC Hardenberg voorlopig in de wachtkamer. Het andere oranje heeft acht punten minder, maar nog wel een inhaalduel tegoed: op Tweede Paasdag thuis tegen TEC.

Wat vond El Azzouti het verschil tussen beide teams? “Ik denk dat HHC ook gewoon echt goed voetballende ploeg is. Ze hebben ook een goede selectie, vind ik. Maar ik denk persoonlijk dat er een bepaalde krijgerskracht bij ons is. Die elk moment in een wedstrijd kan loskomen bij iemand.”

El Azzouti vertrekt na dit seizoen naar Spakenburg. De spits is duidelijk over hoe hij afscheid wil nemen, met de tweede titel op rij. Volgens El Azzouti hoeft niemand bij de regerend kampioen daar omheen te draaien.

“We hebben elf wedstrijden niet verloren: er daarvan tien gewonnen en één keer gelijk. Dan moet je je niet gaan verstoppen achter uitspraken als: we zien het wel. Nee, je moet gewoon uitspreken waarvoor je gaat. Ik denk dat het duidelijk is wat dat is. Nog zes wedstrijden te gaan. Als je allemaal wint, ben je kampioen. We mogen het niet meer weggeven.”

Foto: Sander van Duijn

Lees ook: Katwijk wint topper tegen HHC en is nieuwe koploper, dure misstap Rijnsburgse Boys

POPULAIRE BERICHTEN