Rijnsburge Boys is zaterdagmiddag met een overwinning aan het nieuwe seizoen gestart. De Uien klopten op Middelmors Kozakken Boys met 2-1. Grote man was Furhgill Zeldenrust, die beide Rijnsburgse treffers voor zijn rekening nam.

Voor eigen publiek kwam Rijnsburge Boys stroef uit de startblokken. De Uien werden het openingskwartier stevig onder druk gezet. In een fase dat Rijnsburgse Boys wat ademruimte kreeg, kwam het vervolgens uit het niets op voorsprong. Doelman Bryan Janssen leverde de bal zomaar in en werd vervolgens met een fraaie lob van afstand verschalkt door Zeldenrust: 1-0.

2-0 afgekeurd, Bilate scoort 1-1
Rijnsburgse Boys had even het momentum en dacht via Bram Ros op 2-0 te komen. De verdediger kopte een vrije trap van Zeldenrust binnen, maar deed dat in buitenspelpositie. In de 34e minuut kwam Kozakken Boys langszij. De voor rust sterk spelende Mario Bilato kopte een voorzet vanaf links diagonaal binnen.

In de tweede helft kwam Rijnsburgse Boys beduidend beter voor de dag. De Uien hadden een flink overwicht en stapelden kans op kans. Elke keer was daar echter goalie Janssen om redding te brengen. Daarmee maakte de doelman voor Kozakken Boys zijn fout uit de eerste helft goed.

Zeldenrust met zijn tweede
Na 73 minuten volgde toch de beloning. De bal ging op de stip na een overtreding op invaller Bram de Bruin. Even daarvoor had heel Rijnsburgse Boys om een strafschop geschreeuwd na  vasthouden op Dani van der Moot, maar scheidsrechter Dröge ging er niet in mee. Een paar minuten later kon hij niet anders en bleef Zeldenust vervolgens koelbloedig vanaf elf meter.

In de slotfase bleef het een eentonig verhaal. Rijnsburgse Boys kwam steeds door over de zijkanten, maar stuitte iedere keer op de Kozakken Boys-goalie, die Zeldenrust meermaals van een hattrick afhield. Ook Asante kwam niet tot scoren en had nog met pech met een bal op de paal.

Toch gingen de handen na het laatste fluitsignaal in de lucht. Bij het debuut van Martijn Lagendijk werd een verdiende driepunter geboekt.

Rijnsburgse Boys – Kozakken Boys 2-1 (1-1)
Goals: Furhgill Zeldenrust (2)

Foto: Rijnsburgse Boys

POPULAIRE BERICHTEN