Neem het bovenstaande tafereel even tot je. Het is beeld van een ploeg dat met een fantastisch reeks 2017 heeft afgesloten. Rijnsburgse Boys won voor de negende keer in tien duels en gaat als nummer twee van de Tweede Divisie de winterstop in. In Groesbeek won het het laatste duel van het kalenderjaar met 1-2 van Achilles ’29.

Zonder de voorgeschiedenis van de Rijnsburgers te kennen, klinkt dit al als bizar aangename prestatie. Maar als je verder nadenkt dan alleen het scorebord zie je pas wat ‘de Uien’ werkelijk voor elkaar hebben gekregen. Nog in dit najaar werd het contract van trainer Pieter Mulders niet verlengd en vond de tweededivisionist in Wilfred van Leeuwen z’n nieuwe hoofdtrainer.

Stoïcijns
Als promovendus gingen de Rijnsburgers stoïcijns door. Wat de clubleiding ook besloot, wat de buitenwereld er ook van vond, het team en de technische staf bleven vasthouden aan het eigen plan en geloof. ,,Wij hebben een streep gezet onder de hele kwestie”, begint aanvoerder Wesley Goeman. ,,Ik denk dat we als groep hebben laten zien dat we ons niet gek laten maken.”

,,Het is ongelooflijk hè? We zijn een promovendus.”

,,Ik snap overigens wel dat de buitenwacht nog steeds begint over de trainerswissel, maar we kunnen er als club niet zoveel mee. Het besluit is genomen, de nieuwe trainer is aangetrokken.”

Na het bericht van de clubleiding half november won Rijnsburgse Boys vijf duels achter elkaar en is het inmiddels opgeschoven naar een plekje achter vv Katwijk. ,,Het is ongelooflijk hè? We zijn een promovendus. Aan de andere kant hebben we wel gewoon kwaliteit in de ploeg. We zitten daarnaast in een flow waarin alles lekker valt.”

Gelijkwaardig
De Rijnsburgers troffen zaterdag in Achilles ’29 een redelijk gelijkwaardige tegenstander. Hoewel de ploeg uit Groesbeek is teruggezakt naar een magere veertiende plek kwam het wel op een 1-0 voorsprong. Imran Oulad Omar schoot een vrije trap van randje zestien schitterend raak achter doelman Virgil Deen, die andermaal de geblesseerde Richard van Nieuwkoop verving.

Hudepohl heeft de bal aan de voet in het duel tegen Achilles ’29

,,Op dat moment ging het gelijk op. Achilles heeft individueel best wel wat kwaliteit, maar ze zijn niet echt een groep, zoals wij dat wel zijn. Ze werden dan ook vooral gevaarlijk vanuit de tweede lijn. Wij kregen meer uitgespeelde kansen en raakten daarom ook niet van slag na de 0-1.”

,,Die foto is echt het bewijs voor ‘vriendenteam’ dat we met elkaar zijn geworden.”

Nadat eerst Maikey Parami bij direct na de openingsgoal een kans miste, mocht de aanvoerder zelf bij een 1-0 achterstand aanleggen voor een vrije trap van een meter of dertig. De middenvelder schoot knap raak. ,,Ja, we hebben een patent op mooie goals hè? Ze vallen achter elkaar. Ach, zo’n goal is leuk voor mezelf, maar vooral voor het team. Klinkt wel beetje clichématig…”

Foto
De opperbeste stemming van de oud-speler van Scheveningen is te begrijpen. Joël Tillema zorgde nog voor de rust voor de 1-2 eindstand in het oosten van het land. ,,We hebben niet alleen de overwinning maar ook de tweede plek als team bereikt. Katwijk is op dit moment nog van buitencategorie in de Tweede Divisie. Maar we kunnen met een lekker gevoel de kerstvakantie in.”

,,In het begin had je het toch over die foto van het team? Die sfeer is wel tekenend voor dit Rijnsburgse Boys. We zijn een collectief. Van de basiself tot de wisselspelers en de staf aan toe. Die foto is echt het bewijs voor ‘vriendenteam’ dat we met elkaar zijn geworden.”

Achilles ’29 – Rijnsburgse Boys 1-2 (1-2) 27. Omar 1-0, 37. Goeman 1-1, 44. Tillema 1-2

Rijnsburgse Boys: Deen, Gielisse, Artien, Prijs, Strooker, Goeman, Opoku, Tillema, Jongeneelen, Serbony, Parami (77. Hudepohl)

Foto’s: Hans Heemskerk
REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 22 okt.
Districtsbeker
Voorschoten '971-1Kagia *w.n.s.
Oefenwedstrijd
OFC 1-1Quick Boys
Za. 26 okt.
GVVV14.30Noordwijk
SteDoCO14.30VVSB
Ter Leede14.30Jong Almere City FC
Ajax (ama.)14.30FC Lisse
Achilles Veen14.30FC Rijnvogels
DSO14.30Valken'68
Kagia14.30Wateringse Veld
FC Oudewater14.30VVSB (zat.)
Kozakken Boys15.00Katwijk
Quick Boys15.00Scheveningen
Van Nispen (zat.)15.00Berkel
Warmunda15.00LSVV '70
Rijnsburgse Boys15.30AFC
Zo. 27 okt.
Alphense Boys14.00SJC
DOSR14.00Hillegom
Laakkwartier14.00Foreholte
Wippolder14.00Teylingen
Voorschoten '9714.00Van Nispen (zon.)