Rutger Goudriaan heeft de smaak met vijf goals in twee wedstrijden weer goed te pakken. De spits van VV Kagia staat daarmee alweer op zeventien competitietreffers. Een paar weken geleden leek de Abbenesser nog uit de gratie geraakt.

Voor de winterstop zat de topscorer van de Lisserbroekers namelijk nog twee duels achter elkaar op de bank. Een vreemde gewaarwording voor een aanvaller die toen al één op éen liep. ,,De trainer wilde tactisch wat anders gaan spelen. Daar pasten andere spelers beter in. Maar dat pakte niet heel goed uit.” Beide wedstrijden tegen  Oegstgeest en SEV gingen zonder Goudriaan verloren.

Na de winterstop greep trainer Jerry Ubink terug op het oude vertrouwde recept met Goudriaan in de spits. De 27-jarige spits beschaamde het vertrouwen niet. Met een hattrick tegen BSC ’68 en twee goals tegen LSVV ’70 bezorgde hij zijn ploeg hoogstpersoonlijk zes punten en misschien nog wel belangrijker, weer perspectief op het kampioenschap.

Veerkracht

Echt overtuigend is het spel desondanks niet. Goudriaan weet wel waarom. ,,Vooral thuis zakken tegenstanders in. Dan worden de ruimtes kleiner en is het lastig voetballen. Dan moet je in goeden doen zijn om ze stuk te spelen. Dat kunnen we niet echt. Maar we hebben wel de veerkracht om de wedstrijden eruit te slepen.”

Kagia staat drie punten achter op koplopers DWO en SEV. ,,Voorlopig zetten we in op het halen van de nacompetitie. We hebben namelijk geen gemakkelijk programma in het vooruitzicht”, zegt Goudriaan. ,,Thuis moeten we sowieso alles winnen, maar uit hebben we met Roodenburg, Oegstgeest en volgende week DoCoS een paar lastige potten voor de boeg.”

Climax

De allerlaatste wedstrijd is thuis tegen SEV. ,,Het zou daar beslist kunnen worden. Als geen van ons meer punten laat liggen, blijft het verschil drie punten tot aan de laatste speeldag. Alleen DWO moet dan nog ergens een keer verliezen. Dan staan we allemaal gelijk.”

De kans bestaat dat Goudriaan na dit seizoen een stapje terugdoet. ,,Die kans is aanwezig. Na tien jaar selectievoetbal is het misschien wel tijd om lager te gaan voetballen. Ik heb altijd alles ervoor opzij gezet. Dat is steeds moeilijker op te brengen. Ook privé-omstandigheden spelen een rol. Ik besluit binnenkort wat ik ga doen.”

Mocht Kagia toch weer promoveren naar de Tweede Klasse, dan is dat voor de spits geen reden om alsnog door te gaan. ,,Nee, daar laat ik mijn beslissing  niet van afhangen. Voor die tijd weet ik al wat ik ga doen. Daar kom ik dan niet later op terug.”

Tekst: Tom van der Wilt

POPULAIRE BERICHTEN