Foreholte-uit of thuis. Het is dit seizoen een wereld van verschil. Slechts een keertje werd er op vreemde bodem gewonnen. Tot zondag. Concordia werd weliswaar door een eigen goal verslagen en dus staat de formatie van Marcel IJzendoorn op een keurige derde plaats. En omdat koploper Den Hoorn twee punten verspeelde, is het gat nog maar vijf punten. Al met al een hele goede zondag voor de rood-witten.

,,Dit was wel even een barrière die we moesten slechten”, stelde Foreholte-aanvaller Rik Grondel. ,,Van te voren hebben we het er nog wel even over gehad. Deze moesten we winnen.”

,,Normaal gesproken maakt het voor ons weinig uit waar we spelen, maar daar is dit seizoen een klein beetje verandering ingekomen.”

Foreholte had ook tegen de nummer vijf Concordia moeite om tot echt goed voetbal te komen. Eigenlijk zoals het beeld al de laatste weken is, maar van de laatste zes duels werden er wel vijf gewonnen. Na krap twintig minuten stond de eindstand al op het bord. Een verdediger van Concordia dacht een voorzet van Joost van Dam achter te koppen, maar het leer verdween stijf in de kruising. ,,Hij knikte hem mooi binnen”, lachte Grondel. ,,Het was vooral voor de rust een duel met veel strijd en zeker van onze kant geen sprankelend voetbal.”

Toch hadden de bezoekers weinig te vrezen van de tegenstander. Pas in de slotfase werd Concordia wat gevaarlijker met een aantal vrije trappen en corners. ,,Daarvoor hadden wij de 2-0 wel moeten maken. Een aantal situaties speelden we niet goed uit. Net de laatste pass was of te hard of te kort. Het was wel een verdiende zege. Zeker de tweede helft speelden we beter en verzorgder voetbal. Een knappe prestatie dat we hem eruit slepen.”

Foreholte heeft zich stevig in de top gespeeld na een goede serie. Volgende week kan in de laatste wedstrijd voor de winterstop goede zaken worden gedaan, als de nummers een en twee elkaar treffen en Foreholte tegen TOGB aantreedt. ,,Een van de twee gaat punten verspelen, of allebei.” De voorsprong op de achtervolgers is met vijf punten al aanzienlijk. ,,We zitten in de top-vier nu wel veilig. Ik hoop dat we ons lesje van vorig seizoen geleerd hebben. Nu moeten we na de winterstop doorpakken.”

,,Slechter dan vorig seizoen kan eigenlijk niet.”

Toen maakte Foreholte een vrije val op de ranglijst door een serie nederlagen.” Maar ik ben niet bang dat dat nu gebeurt. De groep is een jaartje ouder en we zijn als team gegroeid. Dat we wedstrijden winnen waarin we niet goed spelen, is een goed teken. Ook omdat we onze topscorer Sam Lemmers al twee duels missen. Er waren toch ook vandaag veel voorzetten waar hij een neusje voor heeft.”

Vanuit de club is er geopperd om met iets mooier voetbal de punten te pakken, maar dat wil dus nog niet echt lukken ,,Misschien is het de druk van een wedstrijd, want op de training gaat het vaak wel goed. Maar ik ben blij met de punten. Als sportman wil je winnen. En het maakte nu even niet uit hoe.”

Foto: Richard Stavleu


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 10 sept.
Oefenduels
Rijnsburgse Boys4-2VVSB
Noordwijk3-1SJC
Katwijk8-2DEM
Hillegom5-1Kagia
Za. 14 sept.
Noordwijk5-1ASWH
Excelsior Maassluis1-4Katwijk
Barendrecht0-2FC Lisse
Ter Leede3-2Hoek
FC 's-Gravenzande0-1FC Rijnvogels
Quick Boys 0-2Kozakken Boys
IJsselmeervogels1-1Rijnsburgse Boys
Districtsbeker
Valken' 683-3Forum Sport
VVSB (zat.)1-3Zevenhoven
Legmeervogels3-5Kagia
Van Nispen (zat.)2-3Zandvoort
Warmunda3-5KSD-Marine
Zo. 15 sept.
HBS14.00SJC
Districtsbeker
Hillegom14.00HBC
ROAC14.00Foreholte
Teylingen14.00VUC
Van Nispen (zon.)14.00REMO