Edwin Grünholz zal in de huidige werkomstandigheden niet op korte termijn gaan terugkeren bij ADO Den Haag. Dat vertelde de trainer in de talkshow Quick Boys Live die donderdagavond op YouTube werd uitgezonden.

Grünholz is momenteel voor het vierde jaar coach van Quick Boys, maar vertrekt aan het einde van het seizoen. Vorig jaar combineerde hij het hoofdtrainerschap op Nieuw Zuid nog met een rol als assistent bij ADO Den Haag, maar dat hield in juni op. Dirk Kuyt kwam aan het roer, stelde zijn eigen staf samen, maar werd donderdag vanwege teleurstellende resultaten ontslagen bij de Residentieclub. Veel Hagenezen zouden Grünholz in een rol bij ADO terugzien, maar vooralsnog sluit hij de deur.

“Je hebt het interview met Kishna en Verheydt vast wel gelezen”, vraagt Grunholz aan de presentator van dienst. “Dat is ook de reden waarom ik ben weggegaan. Ik herken die verhalen wel, het verrast me niet. ADO is ADO is niet meer. Het is niet Haags op dit moment. De voertaal was Engels op gegeven moment.”

De 53-jarige Grünholz doelt op het statement dat Ricardo Kishna en Thomas Verheydt op 15 november tegenover Omroep West uitbrachten. De twee aanvallers betichtten de directie van het verspreiden van leugens. “Wij trekken hier onze grens. Liever staand dood dan levend op de knieën. Onder deze omstandigheden willen wij de club verlaten.”

Grünholz is sinds enkele maanden in het bezit van UEFA Pro, waarmee hij gerechtigd is om in het profvoetbal als hoofdtrainer te werken: “Vorig jaar heb ik mogen genieten van heel veel Haagse jongens nog. Dat geluk heb ik gehad. We hebben een heel mooi seizoen gehad, waarin we eigenlijk hadden moeten promoveren. Toen was voor mij de koek op, in de rol die ik had. Ik zag dit een beetje gebeuren eerlijk gezegd. Voor mij was het het juiste moment om even een stapje terug doen. Het is wel een droom om ooit ADO een keer te trainen, dat ontken ik ook niet.”

De hele uitzending kun je hieronder zien. Het gedeelte over ADO komt vanaf 1:08.15 aan bod

Archieffoto: Orange Pictures

Lees ook: Kuyt ontslagen bij ADO Den Haag

POPULAIRE BERICHTEN