Volop ontwikkelingen op Ter Specke de laatste dagen. Woensdag is een blijver en een vertrekker aangekondigd. Wout Heemskerk blijft langer bij FC Lisse, terwijl Allon Koene vertrekt.

Heemskerk (zie foto) is sinds zijn komst een vaste waarde voor de Lissenaren. De linkspoot kan uit de voeten op zowel de linksbackpositie als op het middenveld, maar wordt vooral gezien als opkomende wingback.

De 22-jarige Heemskerk kwam eerder uit voor VVSB in zijn geboorteplaats Noordwijkerhout, daarna vijf seizoenen voor jeugdteams van Sparta en keerde via een seizoen Quick Boys terug op de Boekhorst. In 2022 maakte hij de overstap naar FC Lisse, waarvoor hij na de zomer zijn derde seizoen ingaat.

Voetballer van het Jaar
Centrale verdediger Allon Koene verlaat Ter Specke komende zomer. De 25-jarige speler kwam in de zomer van 2022 over van tweedeklasser HBOK, alwaar hij door het Amsterdamsche Voetbal nog was uitgeroepen tot Voetballer van het Jaar. Koene wist zich na enkele maanden vast in de basis van Bronkhorst te spelen.

Dit seizoen, onder zowel Richard van Heulen als opvolger Sjaak Polak komt Koene echter weinig aan spelen toe. Daarbij dient te worden aangetekend dat hij in de tweede wedstrijd van het seizoen – in de tweede helft van het thuisduel met Excelsior Maassluis – tegen ongelukkig rood aanliep, en dus een schorsing, en vervolgens een blessure opliep.

Hij was nadien vooral invaller tijdens andere wedstrijden. Nog niet duidelijk is waar Koene zijn loopbaan voort zal gaan zetten.

Tekst: Theo Uphus
Foto: Orange Pictures

Lees ook: Brinkman: ‘Vroegtijdige afscheid van FC Lisse heeft te maken met meerdere factoren’

POPULAIRE BERICHTEN