Voor iedereen die Noordwijk een warm hart toedraagt was het eerste duel in de nacompetitie tussen de amateurs van Ajax en Noordwijk een ware martelgang. De ploeg van Robbert de Ruiter zakte diep door het ijs en verloor kansloos met 6 – 1. Natuurlijk was Ajax een geduchte tegenstander, maar Noordwijk verloor vooral van zichzelf. Het leek wel Murphy’s law. Alles wat mis kon gaan, ging ook mis.

Noordwijk speelde niet groots, maar ook Ajax deed dat niet. De Amsterdammers leunden vooral op de kwaliteiten van spits Dennis Kaars, die bewees dat Quick Boys niet voor niets naar zijn diensten hengelde. In de derde minuut schoot de handenbinder de 1-0 binnen. Noordwijk antwoordde rap via Goncalves die de stand vanaf de penaltystip gelijktrok.

Daarna kregen de Noordwijkers iets meer grip en bleken de ploegen aan elkaar gewaagd. Maar weer was het Dennis Kaars die handig Marcel Akerboom omspeelde. Zijn inzet werd nog gekeerd door Mustapha Amezrine, maar de rebound van Misa Danso was hem te machtig. Opnieuw moest de ploeg van Robbert de Ruiter in de achtervolging.

Van Hese en Hoogkamer
Een flinke streep door de rekening in die achtervolging was de rode kaart van Kai van Hese. Daaraan ging een opmerkelijk moment vooraf. Bij een vrije trap voor Ajax werd Bob Hoogkamer voor wat instructies naar de kant geroepen. Een uiterst ongelukkige timing, zo bleek. Ajax nam de bal snel en Hoogkamer stond uit positie. Kaars brak vervolgens  door en Van Hese trok aan de noodrem terwijl er nog hulp onderweg was. Hoe dan ook moest Noordwijk bij een 2-1 achterstand met tien man verder. Met die stand was er echter nog geen man overboord, zeker niet met de wedstrijd aan de Duinwetering nog op het programma.

Met die gedachte begonnen de Noordwijkers aanvankelijk nog aardig aan de tweede helft. De ploeg deelde wat speldenprikken uit en Ajax had moeite door het defensieve blok heen te voetballen. Toch viel de 3 -1, uit het niets door een knappe individuele actie van Sergio Cameron die met wat geluk de bal binnenwurmde. Een flinke tik, maar de echte knockout volgde enkele minuten later door de rode kaart van Bryan Braun.

Definitieve keerpunt
Toegegeven, Braun kreeg een aardige schop. Een gele kaart, wellicht zelfs rood waardig. Een opstootje volgde met wat duw- en trekwerk waarin uiteindelijk de stoppen doorsloegen bij de ervaren spits. Het knietje werd gezien door scheidsrechter Karremans met de rode kaart als logisch gevolg. Oliedom, want met negen man tegen elf in combinatie met het toch al broze zelfvertrouwen zakte de ploeg van De Ruiter definitief door het ijs.

Vrijwel direct na de rode kaart viel de 4-1. Weer was het Kaars die een soepele aanval als een echte spits bij de eerste paal afrondde. Een pijnlijk half uur volgde. Met een handbalverdediging trachtten de Noordwijkers de schade te beperken maar ook dat bleef de kustploeg niet bespaard. Cameron (minuut 75) en Kid Ronday (minuut 88) schoten  de 6 – 1 eindstand op de borden.

Daarmee lijkt de degradatie voor de Noordwijkers onafwendbaar. Een overwinning met vijf goals verschil is komende zaterdag nodig om het vege lijf te redden. De ploeg heeft een wonder nodig. En zelfs dat is misschien niet genoeg.

Later volgen reacties uit het Noordwijk-kamp van Mertens en Akerboom.

[youtube id=”bYXS2VawmOA” width=”620″ height=”360″]

Archieffoto: Ron van der Linden

POPULAIRE BERICHTEN