De spelers van Valken ’68 zongen hardop in de bus tijdens de terugreis naar Valkenburg. Daar was ook alle reden toe. Valken won zaterdagmiddag in Zoetermeer met 1-2 van DSO. Middelpunt van de feestvreugde was Sven Boonstoppel. De buitenspelers was voor de tweede week op rij trefzeker. Hij maakte zelfs beide goals. En dus kon de aanvaller niet anders dan lachen toen hij de bus uit stapte. ,,Het was heel gezellig net.”

Dankzij de overwinning op DSO krijgt een toch al mooie reeks van Valken ‘68 een prima vervolg. De ploeg van Andries Wendt haalde uit de laatste vier wedstrijden tien punten. Daarmee staat Valken op een goede zesde plek. ,,Dit is een heerlijk seizoen”, vindt Boonstoppel. ,,We dachten aan het begin van dit seizoen dat we tegen degradatie zouden voetballen. Dat is maar heel even gebeurd, halverwege de eerste seizoenhelft, maar nu hebben we een goede reeks achter de rug en we krijgen binnenkort nog GHC en HVC. Dat zijn ploegen waar nog punten tegen moeten pakken, vind ik. We horen dus gewoon in de Eerste Klasse thuis.”

Wind vrij spel

De wedstrijd zelf was een verhaal apart. Omdat het sportpark in Zoetermeer totaal geen beschutting kent, had de wind vrij spel. In tegenstelling tot DSO, wist Valken ’68 prima met de omstandigheden om te gaan. ,,De wind heeft een hele belangrijke rol gespeeld”, zegt Boonstoppel stellig. ,, Zij hadden in de eerste helft wind mee, maar speelden op de counter. Ze deden er dus helemaal niks mee. In de tweede helft kregen zij de wind tegen en kreeg hun doelman de bal amper over de middenlijn. We hebben ze toen heel snel vastgezet en daaruit hebben we heel veel kansen weten te creëren.”

De tweede goal was daarom exemplarisch. Een corner van Boonstoppel vloog in één keer in de goal. ,,Normaal draai ik de bal altijd in. Nu besloot ik ‘m met de wreef te schieten. Het was niet de bedoeling, maar dankzij de wind belandde hij in het doel.”

Met twee goals nam Boonstoppel de volledig productie van Valken voor zijn rekening. ,,Ik voel me ook sterk”, zegt de jonge buitenspeler over zijn goede vorm. ,,Na vorige week is dit ook weer lekker. Ik zit beter in mijn vel en krijg ook het vertrouwen van de trainer op dit moment.”

Tekst: Frank Venema

Foto: Gerrit van der Nagel


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 20 aug.
Oefenduels
Valken '680-1DEM 2
Teylingen 2-0Kagia
Van Nispen (zat.)2-1FC Lisse 2
Wo. 21 aug.
Oefenduels
ARC20.00Foreholte
Do. 22 aug.
Oefenduels
Hoofddorp20.15Hillegom
Za. 24 aug.
Scheveningen14.30Katwijk
Ter Leede14.30VVSB
Hoek14.30FC Lisse
Rijnsburgse Boys15.00De Treffers
Quick Boys15.30Noordwijk
Oefenduels
Noordwijk 210.30Van Nispen (zat.)
FC Rijnvogels11.30SJC
Valken '6812.00Excelsior Maassluis 2
Kagia14.30VVSB (zat.)
Teylingen15.00Ter Leede 2
Zo. 25 aug.
Oefenduels
Hillegom14.00ZSGOWMS
Van Nispen (zon.)14.00Onze Gazellen