In de rubriek ‘Ideale elftal van…’ laten we iedere maand een prominent uit de regio zijn of haar favoriete elftal aller tijden samenstellen. In de vierde editie mag de 33-jarige Bob van der Vlugt van Teylingen zijn elftal kiezen. De centrale verdediger speelde altijd een belangrijke rol in het eerste elftal van de Sassenheimers.

Van der Vlugt, die in de jeugd begon bij Teylingen, kwam al snel terecht bij Feyenoord. Daar speelde hij in de C-jeugd, maar omdat hij het daar niet naar zijn zin had, verkaste hij in 2000 naar Ajax. Daar kwam hij op het middenveld terecht. Na zijn tijd in Amsterdam deed hij een uitstapje naar FC Lisse. Maar zijn hart lag bij Teylingen. Vorig seizoen nam de verdediger afscheid en verruilde hij de Sassenheimse hoofdmacht voor het tweede elftal. In het dagelijks leven runt hij samen met zijn vader een bloemenkwekerij in Voorhout.

Bob, allereerst gefeliciteerd met je derde kindje. Een zoon met de prachtige naam Kick. Het kan natuurlijk niet anders dat Kick met deze toepasselijke naam straks ook in de boeken gaat verschijnen bij Teylingen. Laten we beginnen.

Keeper: Ronald van Kesteren
,,Ik kies Ronald van Kesteren. Ronald stond in het doel bij Foreholte, dus die ben ik vaak tegen gekomen. Als je Ronald in het doel zag staan, schrikte dat al af. Een grote sterke kerel met lengte. Iemand waar je een stapje voor opzij deed. Ronald vond ik een complete keeper die alle facetten beheerste. Ik ging niet zo snel een duel met hem aan. Ronald was een winnaar en ook een beetje gek, haha. Ik moest gelijk aan hem denken toen ik mijn lijstje aan het samenstellen was.”

Linkerverdediger: Tim van Dijk
,,Daar heb ik Tim van Dijk voor uitgekozen. Tim speelde ook bij Foreholte en was daar een uitstekende speler met veel inzicht. Hij had een prachtige traptechniek en heerste in de lucht. Hij tenniste in die tijd veel met mijn broertje. We zagen hem ook weleens in de kroeg. Hij kende veel spelers van Teylingen. We hebben hem weleens helemaal gek geluld om bij Teylingen te komen spelen. We zeiden met veel bluf tegen hem dat we kampioen zouden worden in het nieuwe seizoen. Het leuke: we werden echt kampioen.”

Rechterverdediger: Mo Bougrine 
,,Mo is begonnen bij Foreholte en is in principe een verdedigende middenvelder. Eigenlijk kon je hem altijd overal posteren. Mo kwam terug bij Foreholte na een periode bij SJC en Katwijk. Bij Foreholte heeft hij toen afgebouwd. Hij was een hele goede doortrapte speler die vaak trucjes uithaalde om je uit de wedstrijd te spelen. Zeer slim, tactisch heel sterk aan de bal en hij stak veel gif in het spel. Maar na de wedstrijd was het altijd oké met een biertje erbij. Mo is nu trainer bij WVC. Onze vrouwen zijn bevriend met elkaar, dus ik moet uitkijken wat ik zeg, haha.”

Voorstopper: Frank de Groot
,,Frank vind ik een geweldige verdediger. Ik heb hem vaak zien spelen bij Ter Leede. Ik lees ook vaak dat hij bij SV Hillegom een vaste waarde is. Dat verbaast mij niets. Als er één man is met een positieve instelling, dan is hij het wel. Frank heeft achterin altijd alles op orde.”

,,Toen hij terug naar Hillegom ging, heb ik tegen hem gespeeld in het jaar dat ze kampioen werden. Met twee vingers in zijn neus stond hij het team te regisseren. Als ze voorin hulp nodig hebben, komt Frank meestal even langs om koppend een belangrijke goal te maken. Frank gaat altijd voorop in de strijd. Ik ben benieuwd hoe lang hij nog door gaat.”

Laatste man: Jelle Korbee
,,Ik weet nog dat Jelle bij Meerburg voetbalde, want dat was de club waar hij ook zijn voetbalcarrière heeft afgesloten. Tussendoor speelde hij ook bij UVS, Noordwijk, FC Lisse en Voorschoten ’97. Jelle heeft een uitstekende staat van dienst. Je kon hem eigenlijk zowel achterin, op het middenveld of in de spits posteren. Hij hield moeiteloos de bal vast, was koppend heel goed en had een neusje voor de goal. Met corners en vrije trappen was hij levensgevaarlijk. Als wij tegen Meerburg speelden, was hij een lastpost voor ons. Een multi-inzetbare speler en lichamelijk zeer sterk.”

Rechtshalf: Kevin Winter
,,Ik heb nog met Kevin Winter samengespeeld bij FC Lisse. Ik kwam vanuit de jeugd bij Ajax en Kevin kwam van Jong AZ. Toen kon je al zien welke kwaliteiten deze speler in huis had. Met positiespelletjes stak hij er met vlag en wimpel bovenuit. Niemand kende Kevin eigenlijk in die periode. Maar daar kwam snel verandering in.”

,,Wat een klassespeler was hij. Vanaf het eerste jaar stond hij gelijk in de basis. Alle aspecten van het voetbalspel beheerste hij als geen ander. Als je kijkt naar zijn staat van dienst, is daar weinig aan toe te voegen. Winter is in mijn ogen één van de beste amateurvoetballers van de laatste tien jaar.”

Centrum middenveld: Robbert Susan
,,Buiten het feit dat ik Robbert een goede voetballer vind, is hij ook de aanjager van zijn team. Mentaal een ijzersterke voetballer en sterk met zijn kop. Kan slecht tegen zijn verlies, maar dat zijn nu net de beste voetballers. In zijn tijd bij UDO speelde ik tegen Robbert. Daar viel hij al snel op en ging toen naar Voorschoten ’79. Daarna kwam Katwijk.”

,,Toen ik met Teylingen tegen hem speelde was hij nog een jong ventje van een jaartje of negentien, twintig. Toen had hij het leiderschap al in zich, pratend links en rechts tegen zijn medespelers. Robbert kon ook aardig zuigen, maar incasseerde ook zonder probleem. Als hij er niet bij was, scheelde dat een slok op een borrel. Als ik hem van de zestien naar de andere zestien zag sleuren, was dat genieten moet ik zeggen. Hij scoorde ook makkelijk zijn doelpunten.”

Linkshalf: Tom Bleijswijk
,,Na de wedstrijden tussen Foreholte en Teylingen spraken wij regelmatig met elkaar. Mooie potjes waren het. We waren beiden aanvoerder van het eerste elftal. Hij is dat nu nog steeds, dus dat zegt genoeg over hem. Hij was in het veld altijd de rust zelve en altijd met voetbal bezig. Als hij op moest treden als er iets aan de hand was in het veld, loste hij het altijd naar behoren op. Zat nooit te zeuren tegen de scheidsrechter en was altijd positief ingesteld. Tom is goed aan de bal en behoudt altijd het overzicht. Bovendien heeft hij een goed linkerbeen en een goede techniek. Ik heb Tom nooit slecht zien spelen. Altijd haalde hij een voldoende of meer.

Rechtsbuiten: Martin van Eeuwijk
,,Ik heb het genoegen gehad om met Martin samen te spelen bij Teylingen. Martin is een rasvoetballer met een fluwelen techniek, zowel in het veld als in de zaal. Hij is in mijn ogen een complete voetballer die alle facetten van het spel beheerst. Als je zo’n speler naast je hebt lopen, ga je zelf ook beter spelen. Dat Martin nog wel eens een kaart pakt, moet je incalculeren.”

,,Martin is een speler die heel emotioneel is en dan loopt het nog wel eens anders dan gepland. Na zijn Teylingen-periode is hij alleen maar beter geworden. Als je bij Katwijk en Rijnsburgse Boys hebt gespeeld, ben je geen kleine jongen. Ook dit seizoen speelt hij weer de sterren van de hemel bij FC Lisse. Als je hem ziet acteren in de kleine ruimte, is dat smullen geblazen. Voor zo’n speler koop ik graag een kaartje om hem te zien spelen.”

Spits: Oscar van Dam
,,Ik kies Oscar van Dam als spits. Samen met Duncan de Groot waren die twee het koningskoppel bij Foreholte. Oscar was de topscorer aller tijden. Die heeft er zoveel gemaakt. Echt niet te geloven. Hij had vele slimme loopacties die niet te volgen waren voor de tegenstander. Het was een echte loper die ook zijn lengte mee had en uiterst effectief was met zijn kop.”

,,Oscar was onberekenbaar. De hele wedstrijd zag je hem niet en dacht je van: die heb ik in mijn zak. Als je dat dacht, was je de Sjaak en lag de bal in het netje. Oscar gaf nooit op en wachtte altijd sluw op zijn kans om toe te slaan. Een echte winnaar waar je je handen vol aan had.”

Linksbuiten: Dorus van der Voort
,,In de FC Lisse zondag-periode heb ik tegen Dorus gevoetbald. Aan hem had je je handen vol. Je moest van goeden huize komen om hem bij te houden. Hij is pijlsnel. Hij heeft tijden gekend dat hij meer dan dertig goals maakte. Nu speelt Dorus alweer jaren bij Teylingen, waar hij een paar jaar geleden ook weer meer dan twintig goals maakte. Voor een buitenspeler is dat heel veel.

,,Dorus heeft de gewoonte om veel ballen met zijn binnenkantje af te werken. Hij blijft alleen voor de keeper altijd rustig, waar andere zenuwachtig worden. In mijn ogen is dat een kwaliteit die hij beheerst als geen ander. Dorus is geen werker, maar loert des te meer op zijn kansen. Dorus is een speler met veel diepgang.”

POPULAIRE BERICHTEN