Dick Verhoeven was zondag tegen Meerburg (0-2) de gevaarlijkste speler van Van Nispen. Als het aan de Zilker ligt, blijft dat de komende tijd zo. Verhoeven gaat meer in zichzelf investeren om zo beter voor de dag te komen. ,,Ik heb de knop omgezet”, vertelt hij. ,,Het is voor mij nu of nooit. Zo verder gaan was voor mij geen optie.”

Verhoeven wil dat de tijd van fysiek ongemak en (kleine) blessures tot het verleden gaat behoren. ,,Ik kwakkel al geruime tijd met mijn fitheid”, vertelt hij. ,,Dat moet maar eens afgelopen zijn. Als je niet fit bent, is voetbal helemaal niet leuk. Dan kan ik beter iets anders gaan doen.”

De linksbenige aanvaller kampte recentelijk met hamstringklachten en is nu weer op de weg terug. ,,Ik ben nu 23 en moet meer gaan brengen. Eigenlijk ben ik op een leeftijd gekomen dat ik de kar moet gaan trekken. Ik ben daarom meer in mezelf gaan investeren. Ik doe iedere dag een kwartier oefeningen, waaronder buikspieren, en probeer beter naar mijn lichaam te luisteren.”

Van Nispen/Verhoeven
Volgens Verhoeven is zijn mindset ook veranderd. ,,Je kunt niet alleen op dinsdag – en donderdagavond en op zondag met voetbal bezig zijn. Dat moet je de hele week doen. Het betekent ook dat je op zaterdagavond rekening houdt met de wedstrijd van zondag.”

Coach René Ras is blij dat Verhoeven zich extra inzet, maar waakt ook voor overbelasting. ,,Dick heeft zich vorig seizoen voor de winterstop uitstekend ontwikkeld. Daarna kreeg hij last van blessures en stagneerde zijn ontwikkeling. Ik vind dat hij het nu weer goed oppakt. Ik hoop alleen dat hij ook goed op de arbeid/rust-verhouding let. Je kan ook teveel willen doen. Met twee keer per week goed trainen, en een wedstrijd op zondag, kun je jezelf al een goede lichamelijke prikkel geven.”

,,Ik heb nu twee keer op rij negentig minuten gespeeld en dat is voor mij belangrijk om sterker te worden”, vertelt Verhoeven. ,,Ik zit nu op zo’n negentig procent en hoop de komende tijd verder te verbeteren.”

Foto’s: Trudy van den Berg


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 17 sept.
Oefenduel
Quick Boys6-2TOGB
Za. 21 sept.
Katwijk0-0Quick Boys
FC Lisse2-4VVSB
FC Rijnvogels3-1Rijsoord
HVC'101-0Valken '68
Soccer Boys1-2Kagia
VVSB (zat.)5-1Nieuwkoop
Rijnsburgse Boys1-1Jong Volendam
ONS Sneek3-3Ter Leede
Van Nispen (zat.)3-1DoCoS
SJC (zat.)2-0Warmunda
TEC1-1Noordwijk
Zo. 22 sept.
SJC3-2Quick '20
Hillegom5-1ASC
Foreholte3-2RKDEO
Altior1-3Teylingen
VSV1-1Van Nispen (zon.)