"banner

De nacompetitie is voor sv Hillegom zo goed als zeker een feit. De ploeg van Arend Jan Kranenburg verloor op bezoek bij concurrent Velsen (2-1). Daarnaast wonnen AGB en Zeeburgia op eigen veld. Het gat naar de veilige plaats is zes punten. Met nog twee duels te gaan is het erg onwaarschijnlijk dat de Hillegommers dat gat nog goed maken.

Velsen stond in de beginfase van de wedstrijd maar in de ban van één ding: hoe gaat het met Telstar in Doetinchem? Terwijl de ploeg van Mike Snoei een vermakelijke pot speelde, was dat in Velsen niet het geval. Echter had Telstar aan het einde van de rit geen resultaat en had Velsen die wel te pakken tegen Hillegom.

,,Het gaat bij mij op dit moment alle kanten op”

De ploeg van Arend Jan Kranenburg kon geen potten breken tegen een directe concurrent. Daarnaast bezorgden de Hillegommers zichzelf afgelopen zondag aardig wat problemen door zwak handelen in de defensie. Hillegom moest een resultaat halen, maar had na negentig minuten spelen niks om over naar huis te schrijven.

Teleurstelling
De oefenmeester van de blauw-witten, Kranenburg, kwam met een zichtbaar teleurgestelde blik uit de kleedkamer. Hij verruilde de doodse stilte van de verkleedruimte voor de ‘echte wereld.’ Het besef dat hij met zijn ploeg hoogstwaarschijnlijk de nacompetitie in gaat, moest nog binnenkomen. De manier waarop zijn ploeg daarnaar toe gaat, deed hem meer pijn.

,,Het gaat bij mij op dit moment alle kanten op”, was het eerste wat de trainer zei na lang te hebben nagedacht. ,,Ik ben eigenlijk kwaad en teleurgesteld tegelijk. We zaten op een gegeven moment op een resultaat. Het maakt mij niet uit of dat winst of een gelijkspel is, maar er was weinig aan de hand. Daarna geven we het weg, althans de kans op een beter resultaat. Dit is gewoon waardeloos.”

Passie
Met name in de openingsfase was er weinig aan de hand voor Hillegom. Achterin zat het voldoende op slot en er werden weinig kansen weggegeven. Echter was een moment van zwak verdedigen fataal voor de bezoekers. Vanuit de omschakeling kon de bal vanaf de linkerflank worden voorgegeven. Jim Pijpers moest de bal wegkoppen, maar was te laat. Het leer kwam voor de voeten van Velsen-aanvaller Daniel Zuiverloon. Hij liet Rahim Gök kansloos: 0-1.

Voor de thee creëerden de Hillegommers te weinig. Uit een vrije trap van Pijpers kon Niels de Jong zijn hoofd tegen de bal aanzetten, maar zijn inzet belandde in de handen van de doelman. Het vertoonde spel in de eerste helft was een wereld van verschil met dat van het eerste gedeelte van de tweede helft.

Toen zette Hillegom aan en ging het vol de duels in. Dat kwam mede doordat Mitchell van der Paard in het veld kwam. Hij verving Pijpers in de rust. De uitploeg ging op zoek naar een gelijkmaker, maar miste de creativiteit om door de defensie van de tegenstander heen te komen. Uiteindelijk zorgde een bevlieging van Aiden Ryan ervoor dat de bal op de stip ging. De aanvaller passeerde twee tegenstanders en werd vervolgens neergehaald. Ronald Turenhout benutte het buitenkansje: 1-1.

,,Zij gingen achteruit lopen en je wist dat er voor ons wat momenten gingen komen.”

Tegengoal
De 1-2 hing langer in de lucht dan de 2-1. Uit een hoekschop voor de gastheren kon Gök de bal uit de lucht plukken. Echter zorgde een ongelukkige spelhervatting ervoor dat Velsen de bal snel terug had. Het leer werd snel naar de zijkant gebracht en opnieuw voor het doel gegeven. Patrick Castricum, de spits van de thuisploeg, was het eindstation: 2-1. Het geloof ebde weg bij Hillegom en dichtbij de gelijkmaker kwamen ze  ook niet meer. Aan de andere zijde was de ploeg van Ton Pronk nog dichtbij de 3-1, maar puik keeperswerk van Gök voorkwam dat.

,,Het is niet zo dat wij hen kapot speelden”, analyseerde Kranenburg de eindfase van het duel. ,,Na de 1-1 kregen we stapje voor stapje meer initiatief. Zij gingen achteruit lopen en je wist dat er voor ons wat momenten gingen komen. Tja, daarna gaat Rahim in de fout, maar het is niet zo dat hij in zijn eentje schuldig is aan deze nederlaag.”

Velsen – Hillegom 2-1 (1-0): 19. Zuiverloon 1-0, 67. Turenhout (pen.) 1-1, 76. Castricum 2-1.

Opstelling Hillegom: Gök, Meiland (71. Arendse), De Groot, Tebbens, Van Leeuwen, Pijpers (46. Van der Paard), De Jong, Van Veen, Ryan, Turenhout (73. Van Trigt), Van Dongen.

Interview Arend Jan Kranenburg

Foto: Dirk van de Reep

Lees ook: ‘Winnend SJC maakt Noordwijks droomweekend compleet’


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 16 apr.
Districtsbeker
FC 's-Gravenzande4-0Ter Leede 2
Za. 20 apr.
Barendrecht1-1Katwijk
FC Lisse5-0Achilles '29
SJC0-5Eemdijk
DFS Opheusden0-2Ter Leede
TAVV2-5Valken '68
CVC Reeuwijk1-4Van Nispen (zat.)
DWO3-0VVSB (zat.)
Quick Boys2-0Noordwijk
Rijnsburgse Boys3-1De Treffers
Jong Sparta2-1VVSB
Overbos2-7Kagia
TAC '906-1Foreholte
Jong FC Den Bosch2-1FC Rijnvogels
Ma. 22 apr.
Hillegom2-3sv Hoofddorp
ESTO1-1Teylingen
Warmunda3-1Madestein