"banner

,,Zoveel gemiste kansen. Ik reken mezelf aan dat we hebben verloren”, waren de duidelijke woorden van Hillegom-spits Niels van Veen. De gemiste kansen zijn dit seizoen een thema op De Zanderij en tegen Hoofddorp brak het niet afmaken van de kansen de ploeg van Bas Naber ook weer op. Het is niet de eerste keer dit seizoen dat de Hillegommers een tegenstander laten ontsnappen en dus moet de eersteklasser vooral naar zichzelf gaan kijken de komende weken: 2-3.

,,Hoeveel kansen moet je krijgen?”, vroeg Naber zich na afloop van de wedstrijd af. Met één zin legde de oefenmeester de vinger op de zere plek. Na een redelijk gelijk opgaande eerste helft schoot zijn ploeg in het tweede bedrijf uit de startblokken. In tien minuten tijd ging de thuisploeg tot driemaal toe op de keeper af, maar scoorde het niet. Een kwartier voor tijd deed Hoofddorp dat wel: 2-3.

Door de nederlaag liep het verschil met de Hoofddorpers op naar zes punten, waardoor directe handhaving een lastiger verhaal werd. ,,Wij moeten sowieso naar onszelf kijken”, vond Naber. ,,Als wij twaalf punten pakken uit de komende vier wedstrijden, dan komen we op dertig punten en kunnen we alsnog direct veilig zijn. Het gat is maar zes punten en je moet je ook afvragen of de concurrenten zes punten gaan halen in die vier wedstrijden.”

Kalmer voor de goal
Twaalf punten pakken uit vier wedstrijden klinkt leuk en aardig, maar het is makkelijker gezegd dan gedaan. Zeker als de ploeg zo met de levensgrote kansen om blijft gaan. Afmaker Van Veen zag dan ook waar het in de afronding aan lag. ,,Ik denk dat we wat kalmer voor het doel moeten zijn. Aan de andere kant vind ik dat te makkelijk. Met name de eerste kans in de tweede helft die ik kreeg, had ik gewoon moeten afmaken. Hetzelfde gold voor Aidan (Ryan, red.) die hem op de paal schoot. Die kopbal op het einde van de wedstrijd had er zeker in gemoeten van mij. Ik reken het mezelf wel echt aan.”

Toch begon de thuisploeg goed voor het doel. Jeroen Dedel schoot na ruim tien minuten de eerste treffer van de middag binnen: 1-0. Daarna kwam er een fase waarin het heel chaotisch was aan beide kanten. Het zorgde ervoor dat de toeschouwers in het eerste bedrijf verwend werden met vier goals. Hoofddorp-aanvaller Revelinio Vermeer was de volgende die op het scorebord terechtkwam. Hij kon na matig verdedigen van de blauw-witten uit een moeilijke hoek raak schieten: 1-1.

,,Na de 2-3 zag ik weer wat bereidheid terug komen in de ploeg. De ploeg wilde toen pijn lijden. Dat miste ik een beetje in de openingsfase van het duel.”

Vervolgens kwam Hillegom wederom op voorsprong. Deze keer haalde Jim Pijpers met succes de trekker over. De vreugde was van korte duur, want nog voor de rust kwamen de bezoekers langszij. Kobina Plange kon van dichtbij voor de gelijkmaker tekenen: 2-2. Na de thee leek de ploeg van Naber weer op voorsprong te komen. Ryan mikte op de paal en ook Van Veen kon tot twee keer toe niet de 3-2 op het bord zetten.

Pijn lijden
,,We doen het ons zelf gewoon aan”, ging Naber verder. ,,Het is volledig onnodig. In de eerste helft gaven we de goals ook te makkelijk weg. Ik vond dat we vandaag in de organisatie wat minder waren dan tegen Uitgeest. Daardoor kregen we ook minder controle op de wedstrijd. We moeten rustig blijven voor de goal en die ballen binnen prikken. Dan is er niks aan de hand.”

,,Na de 2-3 zag ik weer wat bereidheid terugkomen in de ploeg. De ploeg wilde toen pijn lijden. Dat miste ik een beetje in de openingsfase van het duel.” De 2-3 werd uiteindelijk door Sven Wierda gemaakt. Uit een scrimmage schoot hij overtuigend de bal langs Daan Ruigrok. De thuisploeg probeerde het nog en was via Van Veen ontzettend dicht bij een punt. Zijn kopbal van dichtbij ging alleen naast.

Overigens eindigde Hillegom de wedstrijd met tien man. Dedel pakte een onprofessionele gele kaart na commentaar op de leiding. De arbiter gaf de aanvaller een gele prent waarna Dedel met een cynisch applaus antwoordde. Het antwoord van de scheidsrechter: tweede gele kaart.

Daardoor pakte Hoofddorp de broodnodige punten in Hillegom en moet het elftal van Naber zich voorlopig richten op hekkensluiter AGB en NVC. Alhoewel: de Hillegommers kunnen het allerbeste naar zichzelf kijken, want punten moet er überhaupt gepakt worden.

Hillegom – Hoofddorp 2-3 (2-2) 11. Dedel 1-0, 22. Vermeer 1-1, 26. Pijpers 2-1, 36. Plange 2-2, 79. Wierda 2-3.

Hillegom: Ruigrok, Van den Berg, De Groot, Tebbens, M. Van Veen, Van der Paard (63. De Jong), Pijpers (83. Van Trigt), Van Dongen (83. Arendse), Ryan, N. Van Veen, Dedel