"banner

Is het lek langzaam een beetje boven in Hillegom? Uit de voorgaande vier wedstrijden werden er zes punten behaald. Op bezoek bij AFC’34 werd die ongeslagen reeks verder uitgebouwd (1-1). Mitchell van der Paard scoorde de Hillegomse treffer en is daardoor topscorer van de ploeg. 

Dat nota bene Van der Paard de winterstop ingaat als Hillegoms meest doeltreffende speler zegt veel. De eerste seizoenshelft stond voor trainer Arend Jan Kranenburg lang in het teken van het zoeken naar de juiste formatie. Afgaande op de resultaten van de laatste weken lijkt hij die nu te hebben gevonden.

Dat de middenvelder de gelijkmaker aantekende, vond hij ‘leuk’. Toch had er volgens de hoofdpersoon meer ingezeten op bezoek in Alkmaar: ,,Van tevoren wisten we dat het een lastige wedstrijd zou gaan worden”, opent Van der Paard. ,,Op papier hebben zij een betere ploeg. Toch denk ik dat als je de wedstrijd hebt gezien, je kunt concluderen dat we er meer uit hadden kunnen halen.”

,,Het is in ieder geval al fijn dat we niet als laatste de winterstop ingaan.”

,,Het is mooi dat ik hem nu maak, maar ik had er nog eentje kunnen maken. Ik kreeg een bal rond de zestienmeter, maar schoot ik over. Jammer dat ik hem niet maak, maar ik wilde dit seizoen wel meer gaan scoren. Dat lukt tot nu toe wel.”

Zwarte bladzijde in clubgeschiedenis
AFC’34, is dat niet de tegenstander waar het een half jaar geleden flink tegen misging? Hillegom verloor die spectaculaire wedstrijd in eigen huis, maar die dag stond vooral in het teken van de desbetreffende scheidsrechter van dienst. De arbiter trok de ene naar de kaart tot frustratie van de Hillegomse supporters. In het tumult dat er na de wedstrijd ontstond werd de scheidsrechter onjuist bejegend.

De straf die daarop volgde is intussen bekend en misschien wel een zwarte pagina in de geschiedenis van wedstrijden die plaatsvonden op De Zanderij. Hillegom moest uiteindelijk een boete betalen en een wedstrijd zonder publiek spelen.

Deze keer in Alkmaar ging het er wat rustiger aan toe. Volgens Van der Paard waren de duels in het veld fel, maar was het uiteindelijke een sportieve wedstrijd.

Reeks
De huidige reeks van zeven punten uit de laatste vijf wedstrijden biedt hoop. Zeker omdat Hillegom een matige start van het seizoen kende. Lange tijd was de rode lantaarn in het bezit van de Hillegommers, maar door het aantal behaalde punten staan Kranenburg en zijn mannen nu voorlaatste.

,,We zitten toch in een soort flow. Op het moment geven we vrij weinig kansen weg. In deze wedstrijd hebben we misschien twee kansen weggegeven. Aan de andere kant creëren we nu ook wat meer, dus het gaat de goede kant op.”

,,Lekker een paar dagen naar Marbella. Er zal niet alleen getraind worden, haha.”

,,Ik denk dat een gelijkspel wel terecht is, hoor. Het wordt alleen wel weer tijd om te winnen, alleen dan zullen we iets rustiger moeten zijn in de eindfase”, aldus de topscorer van de Hillegommers.

Van der Paard moet even nadenken op de vraag of hij blij is met de winterstop. De ploeg is net de laatste weken punten aan het sprokkelen. Rust versus de flow, hoe staat de middenvelder erin?

Uitrusten in de Spaanse zon
,,Aan de ene kant is het natuurlijk lekker dat het nu winterstop is. Dan kunnen we even tot rust komen, aangezien het een zware eerste helft van het seizoen was. Aan de andere kant, is nu iedereen fit en zijn we goed bezig. Het is in ieder geval al fijn dat we niet als laatste de winterstop ingaan.”

De Hillegommers zullen zich in het zonnige Marbella gaan voorbereiden op de tweede seizoenshelft. Trainer van de ploeg, Kranenburg, kan dan aan zijn team sleutel en het elftal finetunen. ,,Ik heb zin in het trainingskamp. Lekker een paar dagen naar Marbella. Er zal niet alleen getraind worden, haha.”

Foto: Dirk van der Reep


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 22 okt.
Districtsbeker
Voorschoten '971-1Kagia *w.n.s.
Oefenwedstrijd
OFC 1-1Quick Boys
Za. 26 okt.
GVVV14.30Noordwijk
SteDoCO14.30VVSB
Ter Leede14.30Jong Almere City FC
Ajax (ama.)14.30FC Lisse
Achilles Veen14.30FC Rijnvogels
DSO14.30Valken'68
Kagia14.30Wateringse Veld
FC Oudewater14.30VVSB (zat.)
Kozakken Boys15.00Katwijk
Quick Boys15.00Scheveningen
Van Nispen (zat.)15.00Berkel
Warmunda15.00LSVV '70
Rijnsburgse Boys15.30AFC
Zo. 27 okt.
Alphense Boys14.00SJC
DOSR14.00Hillegom
Laakkwartier14.00Foreholte
Wippolder14.00Teylingen
Voorschoten '9714.00Van Nispen (zon.)