,,Waar speelt Ajax?” De junioren van VVSB tikken elkaar aan en zijn driftig op zoek naar de felle uitshirts van de Amsterdammers. De spelers die ze zoeken staan aan de overkant professioneel hun rek- en strekoefeningen te doen. Bewonderend kijken de D-spelers van de Noordwijkerhouters toe. Opvallend is dat de Ajacieden naar wie ze kijken bijna allemaal twee jaar jonger zijn, maar toch wordt er al verlekkerd aangekeken tegen de E-jeugd van Ajax. Tot de onderlinge wedstrijd begint. Dan telt de lichte adoratie niet meer. Dan spelen beide om de eerste plaats in het Edwin van der Sar-toernooi.

Edwin van der Sar is zijn roots in de Bollenstreek niet vergeten. Zo kon Noordwijk afgelopen maand genieten van de diensten van de recordinternational in het eerste. Familieclub Foreholte plukt de vruchten op het niveau waarin Van der Sar de Voorhouters vertegenwoordigde; bij de jeugd. Afgelopen zondag stond het tiende Edwin van der Sar-toernooi op het programma. Naast jeugdspelers van verscheidene amateurclubs uit de regio lieten ook de jeugdteams van vier verschillende bvo´s zich zien. Dit jaar bestond het kwartet uit ADO, FC Utrecht, Sparta en natuurlijk Ajax.

,,Edwin is er de hele dag”, verzekerde Foreholte-voorzitter Jan Regeer. ,,Hij doet om negen uur de aftrap en om drie uur de prijsuitreiking.’’ En inderdaad, Van der Sar loopt rond twaalf uur in relatieve rust tussen alle spelers en ouders door. De spelertjes zijn te jong om de successen van Van der Sar te kennen en de ouders zijn de bakvissenleeftijd al lang ontgroeid. Van der Sar vaart er wel bij; even poseren met de D1 van FC Lisse voor een teamfoto, een paar oude kennissen begroeten en natuurlijk rustig kijken naar de verschillende teams.

Op rolletjes
Regeer steekt ook de loftrompet over de organisatie. ,,Elk jaar proberen we het toernooi te verbeteren. Voor volgend jaar hebben we weer een nieuwe commissie en die is vandaag al aan het kijken naar verbeterpunten.” En inderdaad: het toernooi is prima geregeld. Alles loopt op rolletjes en de verschillende arbitrale trio´s zijn prima uitgedost in kekke outfits. Een speerpunt van Regeer. ,,Dat zijn onze eigen jongens, daar ben ik trots op. Met die uniformiteit stralen we ook professionaliteit uit. Dan blijven de teams terugkomen.” Om er daarna lachend aan toe te voegen: ,,Het belangrijkste dat het zo goed loopt is omdat ik me er niet mee bemoei.”

Ondertussen bekijken de trainers van VV Noordwijk wie van wie moeten winnen om door te kunnen naar de finaleronde. ,,ADO moet deze pot winnen, als wij dan winnen van Argon dan zijn we door.¨ De spelertjes houden zich met wezenlijkere zaken bezig. ´Die laatste man van Utrecht is goed´ en ´die spits van Sparta is snel´ zijn kreten die veelvuldig uit de jeugdige monden komen.

Regeer kan tevreden terugkijken op het toernooi. ,,Het toernooi is voor mij geslaagd als het weer goed is en er geen incidenten voorvallen. Bij een club als Foreholte telt het sportieve resultaat het meeste, en natuurlijk een goede baromzet.” Aan die drie eisen werd afgelopen zondag ruimschoots voldaan.


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 20 aug.
Oefenduels
Valken '680-1DEM 2
Teylingen 2-0Kagia
Van Nispen (zat.)2-1FC Lisse 2
Wo. 21 aug.
Oefenduels
ARC4-0Foreholte
Do. 22 aug.
Oefenduels
Hoofddorp5-1Hillegom
Za. 24 aug.
Scheveningen14.30Katwijk
Ter Leede14.30VVSB
Hoek14.30FC Lisse
Rijnsburgse Boys15.00De Treffers
Quick Boys15.30Noordwijk
Oefenduels
Noordwijk 210.30Van Nispen (zat.)
FC Rijnvogels11.30SJC
Valken '6812.00Excelsior Maassluis 2
Kagia14.30VVSB (zat.)
Teylingen15.00Ter Leede 2
Zo. 25 aug.
Oefenduels
Hillegom14.00ZSGOWMS
Van Nispen (zon.)14.00Onze Gazellen