SJC had een duidelijke wens voorafgaand aan het thuisduel met BOL. ”De doelstelling en motivatie was om van de laatste plaats af te komen”, zei trainer Marcel IJzendoorn. Het ging niet van een leien dakje, maar zijn ploeg slaagde wél in die opdracht. De 2-1-zege betekende de eerste driepunter in competitieverband.

De thuisploeg kwam al vlot aan de leiding: een vrije trap werd door een speler van de bezoekers in eigen doel gewerkt: 1-0. In het restant van het eerste bedrijf vielen vervolgens geen goals meer.

“Aan het begin van de tweede helft zag ik toch wat vermoeidheid bij mijn ploeg naar aanleiding van de bekerwedstrijd tegen Gemert”, vertelt IJzendoorn. SJC had midweeks tegen de Brabanders diep moeten gaan om voor het eerst in de clubhistorie de hoofdfase van de KNVB Beker te bereiken en kwam uiteindelijk na strafschoppen winnend uit de strijd.

BOL toch weer terug in de wedstrijd
Toch vergrootte zijn ploeg redelijk vroeg in de tweede helft de marge: Martijn van Trigt rondde een steekpass van Timo Ruigrok af en zorgde voor 2-0. “Helaas viel de 2-1 te snel, waardoor het toch weer een wedstrijd werd”, baalde IJzendoorn.

De Leiderdorper zag BOL in de eindfase steeds meer risico nemen, waardoor de ruimtes in de Noord-Hollandse defensie groter werden en SJC naar hartenlust kon counteren. De thuisploeg verzuimde echter de wedstrijd definitief in het slot te gooien: SJC raakte de paal en miste diverse keren 1-op-1.

Het hadden zomaar dure missers kunnen worden, want in blessuretijd was BOL nog dichtbij de gelijkmaker. Een kopbal uit een vrije trap ging echter een halve meter naast. IJzendoorn: “Al met al een prima week voor ons met een puntje uit bij Hollandia, de bekerzege op Gemert, deze overwinning en een mooie loting thuis tegen Willem II.”

SJC – BOL 2-1 (1-0)
Goals: Eigen doelpunt, Martijn van Trigt