Warmunda heeft met Necmettin ‘Nessie’ Imac een opvallende naam binnengehaald voor komend seizoen. De 31-jarige middenvelder speelde in het verleden voor Jong FC Groningen en SC Cambuur en komt dit seizoen nog uit voor AGB. Warmunda bood voor hem, in praktisch opzicht, de beste uitkomst. 

Hallo Nessie. Allereerst gefeliciteerd met je overstap. Hoe is het tot stand gekomen?
,,Dankjewel. Ayhan (Gargili, red.) wordt de nieuwe trainer van Warmunda. Een paar weken geleden heeft hij mij benaderd. Ik ga weg bij AGB, omdat ik het volgend seizoen drukker krijg met mijn werk. Ik heb het nog steeds goed naar mijn zin bij de club, maar de combinatie werk en voetbal maakt Warmunda voor mij de perfecte stap. Voetbal blijft toch mijn hobby. Ik heb nog een aanbieding gekregen van een andere eersteklasser, maar voor die club gold hetzelfde verhaal voor als AGB.”

Hoe was het gesprek met Gargili?
,,Goed. We kennen elkaar nog van mijn tijd bij FC Groningen. Ik heb daar bij Jong FC Groningen gespeeld en we hebben toen contact gehouden. De trainer hoopt dat ik met mijn ervaring de ploeg op sleeptouw kan nemen.”

,,Daarnaast gaat een vriend van mij, Özcan Ozmen, hem volgend seizoen assisteren. Volgens mij is hij ook ingeschreven als speler, dus dat maakt het nog leuker. Eigenlijk zou ik in een vriendenteam gaan spelen, maar omdat ik de kans krijg om met Özcan te spelen, wilde ik naar Warmunda.”

Je gaat in de Bollenstreek spelen. Wat weet je daarvan?
,,Ik zit in de competitie bij Hillegom. Die hebben een accommodatie waar sommige Jupiler League-clubs jaloers op zouden zijn. Ik heb daar niet met mensen gesproken, maar het voetbal leeft enorm in de streek. Een aantal jaar geleden heb ik ook meegetraind bij VVSB, dus ik weet hoe het is. Ik heb toen geen wedstrijd gespeeld, omdat mijn gezondheid dat niet toeliet.”

Jullie maken met AGB een lastig seizoen door. Heeft dat te maken met jouw vertrek in Amsterdam?
,,Nee. Ik ben een echte clubjongen. Ik heb daar vijf jaar gezeten en drie promoties meegemaakt. De club wilde dat ik bleef, maar ze krijgen een nieuwe trainer en die heb ik als assistent-trainer meegemaakt bij ADO’20. Hij is erg ambitieus en wil omhoog met de club.”

,,Het zou zomaar kunnen zijn dat ze dan vaker gaan trainen en dat viel voor mij niet te combineren met mijn werk. Dat heb ik ook met Ayhan besproken. Als ik er een keer niet ben, dan zullen we misschien met z’n tweeën apart gaan trainen. Dan haal ik het toch een beetje in.”

Archieffoto: Jeannette Kloet

Lees ook: ‘Van Zuilen: ,,Dat zal mij hier in Rijnsburg niet in dank worden afgenomen”‘
REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 17 sept.
Oefenduel
Quick Boys20.00TOGB
Za. 21 sept.
Katwijk12.30Quick Boys
FC Lisse14.30VVSB
Rijsoord14.30FC Rijnvogels
HVC'1014.30Valken '68
Soccer Boys14.30Kagia
VVSB (zat.)14.30Nieuwkoop
Rijnsburgse Boys15.00Jong Volendam
ONS Sneek15.00Ter Leede
Van Nispen (zat.)15.00DoCoS
SJC (zat.)16.00Warmunda
TEC18.00Noordwijk
Zo. 22 sept.
SJC14.00Quick '20
Hillegom14.00ASC
Foreholte14.00RKDEO
Altior14.00Teylingen
VSV14.00Van Nispen (zon.)