Jesper Imanse reageerde binnen vijf minuten op een contactverzoek. Of de aanvaller van Lisserbroek gebeld kon worden na de 1-2 overwinning bij DEM. Uit z’n reactie sprak de vrolijkheid van een ‘man of the match’. Met een doelpunt en een assist kon de zaterdagmiddag van de Lisser niet meer stuk.

En dat terwijl er aan het begin van de zomer nog flink wat onduidelijkheden kleefden aan het elftal van Kagia. De club werd tegen hun zin in ingedeeld in West I en kreeg in René Ras, na vier seizoen Anton Wijsman, een nieuwe trainer.

In de voorbereiding liet Ras al zachtjes doorsijpelen dat het 4-4-2-systeem waar Wijsman jaren voor koos in Lisserbroek, tot het verleden kon worden beschouwd. Zo bleek ook bij het eerste duel van de competitie tegen DEM, waarin Ras voor 4-3-3 koos. Daarin schoof Imanse door vanaf het middenveld naar de rechtsbuitenpositie.

,,We wisten alleen dat DEM een goede zondagtak had. Een aantal daarvan is naar de zaterdag gegaan.”

Een gouden greep. Imanse werd de belangrijkste man van het duel in Beverwijk. ,,Die positie bevalt me wel”, lachte Imanse logischerwijs na afloop. Hij kon met z’n goal en assist ook weinig anders zeggen. ,,Vandaag (zaterdag, red.) was ik inderdaad gelukkig, maar ik moest aan het begin wel even wennen aan mijn nieuwe positie. Voor mijn gevoel staan we als team vrij goed nu.”

Hoewel de oranjehemden met een 0-1 voorsprong de rust in gingen, was de overwinning in Beverwijk allesbehalve een ABC’tje, vond Imanse. Vooral in helft twee werd Kagia gedwongen tot ‘tegenhouden en hard werken’. ,,We speelden op natuurgras en het was slecht weer. We hebben het duel nog met pijn en moeite gewonnen.”

‘Oudere spelers’
De derdeklasser begon het duel wel sterk, maar kon dat niveau niet lang genoeg vasthouden, zag Imanse. ,,Het eerste kwartier à twintig minuten begonnen we nog aardig. Daarna ging DEM meer gas geven en werden wij gedwongen om de lange bal te spelen. Wel vond ik ons al met al, vooral in de eerste helft, de bovenliggende partij.”

Vlak na rust kwam Kagia op 0-2, dankzij voorbereidende werk van Imanse. Deze keer was Thijs van der Schinkel het eindstation van de Lisserbroekse aanval. Tien minuten voor tijd kopte DEM de aansluitingstreffer binnen, maar verder kwam de thuisploeg in Beverwijk niet.

,,Daarom hebben we als team helemaal niet echt verwachtingen van dit seizoen.”

En dus was de sfeer in de Lisserbroekse kleedkamer opperbest na afloop. Helemaal omdat de Lisserbroekers absoluut niet wisten wat voor elftal ze zouden treffen in DEM. ,,Bijna alle tegenstander zijn nieuw. We wisten alleen dat DEM een goede zondagtak had. Een aantal daarvan is naar de zaterdag gegaan. Dat waren volgens mij ook ‘de wat oudere’ spelers van het team dat we troffen.”

Nieuwsgierigheid
Met de driepunter in de zak, kan de blik alvast vooruit voor de oranjehemden. En dat in een seizoen zonder pretenties. Domweg, omdat Kagia (nog) niet weet wat wat het niveau is van de Derde Klasse in West I. ,,Daarom hebben we als team helemaal niet echt verwachtingen van dit seizoen”, besloot Imanse met een portie oprechte nieuwsgierigheid.

Archieffoto: Johanna Wever

Lees ook: ‘VVSB (zat.) kent slechts één helft aanpassingsproblemen in de Derde Klasse’
REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Di. 12 nov.
Districtsbeker
SJC2-4SVC '08
Oefenwedstrijd
Katwijk6-4FC Lisse
Warmunda 3-0Ter Leede 2
Do. 14 nov.
Oefenwedstrijd
Ter Leede2-2SJC
Za. 16 nov.
Noordwijk14.30HHC Hardenberg
FC Lisse14.30SteDoCo
Sporting Leiden14.30VVSB (zat.)
ASWH15.00Quick Boys
Warmunda15.00Hazerswoude Boys
Katwijk15.30De Treffers
Koninklijke HFC15.30Rijnsburgse Boys
VVSB18.00GOES
Districtsbeker
FC Rijnvogels14.30Roda '76
Brielle14.30Kagia
Zo. 17 nov.
ASC14.00Foreholte
Van Nispen (zon.)14.00Spaarnwoude