width=

De zaterdagtak van VVSB heeft het debuut in de Derde Klasse opgeluisterd met een ruime 5-1 overwinning. Dat was uiteindelijk een terechte overwinning, maar daar leek het in de eerste helft totaal niet op. De mannen van Rob Jonkman hadden het lastig met het compacte spel van DSVP en leken te moeten wennen aan het niveau, maar daar was in de tweede helft niks meer van terug te zien.

„Ik ben absoluut niet tevreden over het spel wat wij in de eerste helft hebben gespeeld’’, opende trainer Jonkman. „Wij willen graag veel voetbal erin brengen, maar dat kwam in het eerste deel van de wedstrijd niet tot uiting. Vorig jaar, in de Vierde Klasse, kreeg je meer ruimte dan hier. Daar hadden wij voor rust moeite mee. Misschien moesten we wennen aan het niveau? Al moet gezegd worden dat onze tegenstander het ons ook lastig maakte door compact te staan en vanuit de omschakeling te spelen.’’

Bevrijdende treffer
Ondanks dat het niet liep, kwam de ploeg in de paarse shirts vlak voor rust wel op voorsprong via Stefan Immerzeel. Het leek een soort van bevrijding, want in de tweede helft toonde de ploeg van Jonkman wel degelijk aan dat ze goed konden voetballen.

„Ik kan niet ontkennen dat het vandaag erg belangrijk was dat we de 1-0 maakten. Misschien kwamen we toen wat beter in ons spel en wisten we na die eerste 45 minuten hoe het eraan toe ging in de Derde Klasse’’, zocht VVSB-speler Rick Koeckhoven naar een reden voor het matige spel in de eerste helft.

„Vorig seizoen scoorden we niet veel uit corners en nu vlogen er vier in. Daar stond ik zelf ook wel van te kijken.”

Na rust viel de ene na de andere goal en liep de uitslag hoog op. Dat alles had te maken met een tactische omzetting van de technische staf van de VVSB-ers.

„We gingen in de tweede helft wat hoger staan”, legde Jonkman uit. ,,DSVP had ons in eerste instantie goed vastgezet en daardoor moesten we af en toe de lange bal hanteren. We wonnen in de tweede helft veel meer de tweede bal en dat was een essentieel stukje van ons voetbal. Vanuit daar konden we weer verder voetballen. We kregen wat meer rust in ons spel en toen ging het opeens lopen. We scoorden helaas niet uit uitgespeelde kansen, maar vooral uit de corners.’’

Corners
Via twee goals van Ramon Hoek, een tweede treffer van Immerzeel en een doelpunt van verdediger Timo van der Raadt liep VVSB uit naar een 5-0 voorsprong. In de slotminuut zorgde Hozan Hussaini nog voor een eretreffer voor DSVP.

Juist de corners, waar Jonkman over sprak, zat nog een verhaaltje achter, zo vertelde Koeckhoven na afloop. „Vorig seizoen scoorden we niet veel uit corners en nu vlogen er vier in. Daar stond ik zelf ook wel van te kijken. We hebben er niet specifiek op geoefend, maar blijkbaar liepen we goed weg van onze directe tegenstander.”

VVSB (zat.) – DSVP 5-1 (1-0) 41. Immerzeel 1-0, 53. Hoek 2-0, 59. Immerzeel 3-0, 73. Van der Raadt 4-0, 76. Hoek 5-0, 90. Hussaini 5-1.

VVSB (zat.): Van den Berg, Van der Boog, Van der Raadt, Aartman, Wijnands, Van Leeuwen, Warmerdam (65. Van Steijn), Koeckhoven, Taskin (55. Sukurica), Immerzeel, Hoek

Tekst: Roy van der Meij

Archieffoto: Tino Stulen