Het moet een lekker gevoel zijn voor Hillegom-trainer Bas Naber. Altijd kunnen terugvallen op individuele klasse. Meer dan in welke eerdere wedstrijd dit seizoen had Hillegom die kwaliteit nodig om de wedstrijd te beslissen. Het gebeurde op een ideaal moment: tijdens de streekderby tegen buurman FC Lisse. Het leverde geen duel op met hoge amusementswaarde. Maar de drie punten gingen in de blauw-witte tassen mee naar huis.

Als het een wedstrijd niet loopt bij Hillegom, kan het altijd terugvallen op namen als De Groot, Dedel of Beentjes. Als er dan ook nog nieuwe namen opstaan, is dat helemaal prettig werken voor een coach. Tegen FC Lisse werd het de dag van Nick van Staveren met twee goals. Maar het kon nog beter, vond Naber. ,,We kregen zoveel ruimte voorin vandaag, daar gingen we slecht mee om. Zij liepen alles 1 op 1 door. Daardoor ontstonden er ruimtes tussen de linies. We hadden hier met ruimere cijfers moeten winnen. We kunnen gewoon beter. Dit was één van de mindere wedstrijden van het seizoen.”

Joey van Beelen                                   Vleugelaanvaller Joey van Beelen aan de bal voor FC Lisse

Lisse-trainer Spruijt vond dat een gelijkspel het maximaal haalbare was geweest voor zijn ploeg. Toch herkende zich niet helemaal in de woorden van Naber, zo bleek uit zijn analyse. ,,Ik vond dat het achterin goed stond bij ons. We hebben eigenlijk prima meegespeeld met Hillegom. Wij moeten het vooral hebben van de wedstrijden tegen clubs als HVV, ROAC of zoals vorige week GSC/ESDO. Daarin moeten wij de punten halen. Hillegom gaat gewoon meedoen in de top drie.”

Nog steeds kan Spruijt het moeilijk verkroppen dat zijn selectie niet zo sterk meer is als vorig seizoen. ,,Ik ben nog steeds aan het puzzelen met de as. Daar zijn we zo’n vier spelers kwijt. Als je dan het verschil ziet met Hillegom…Die spelen al jaren met elkaar. Je zag het bij ons fout gaan op individuele dingetjes. Doelman Hogervorst die de bal losliet bij de 0-1, wat vooral sneu is, maar het gebeurt. Bij de 1-2 leden we truttig balverlies. Zij kwamen er met een schitterende crossbal uit, en dan zie je dat het bij zo’n ploeg als Hillegom gewoon klopt.”

Lis - Hil 2                                  SV Hillegom-spits Nick van Staveren kopt de 0-1 binnen

Die schitterende crossbal kwam van de voet van invaller Joey Sobhi, de vervanger van de geblesseerd uitgevallen Jeroen Dedel. Even daarvoor was hij juist de schlemiel door een penalty te veroorzaken. Met de assist op Van Staveren maakte hij dat weer goed. ,,Ja, die bal was super”, schatte Van Staveren die assist op waarde. ,,Hij was precies op maat. Ik zag de back van Lisse naar binnen trekken, dus ik besloot het veld juist lekker breed te houden.”

Vanaf randje stafschopgebied schoot Van Staveren kiezelhard raak in de korte hoek. ,,Dat was wel even geleden. Na vandaag kan ik me dus weer vertonen in Hillegom”, zei Van Staveren met een knipoog. Ook de aanvaller wist dat het beter kon. ,,We hebben teveel kansen gemist, ik ook. Het moet allemaal een stukje scherper. Maar we kunnen voorin terugvallen op genoeg snelheid met Beentjes en Ryan. We hebben gewoon heel veel kwaliteit. Dat zag je vandaag.”

FC Lisse – SV Hillegom 1-2 (1-2) 23. Van Staveren 0-1, 32. Schaap (pen) 1-1, 38. Van Staveren 1-2

FC Lisse: Hogervorst, J. Prins, Van Schagen, Tibboel, B. Prins, Vermeulen, Van Beelen, Ten Have (70. Van Dijk), Schaap, Segers (79. Meskers), Hoejenbos (45. Boot)

SV Hillegom: Ruigrok, Van den Berg, De Groot, Van der Neut, Van Leeuwen, Van der Paard, Ryan (90. Schoneveld), Pijpers (64. Van Ruiten), Van Staveren, Beentjes, Dedel (20. Sobhi)

Tekst: Frank Venema

Foto’s boven: Hubert Habers

Foto onder: Dirk van de Reep


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 27 aug.
Oefenduels
Valken '6820.00Teylingen
Hoofddorp 20.15Van Nispen (zat.)
VVSB (zat.) 20.00Overbos
Za. 31 aug.
Noordwijk 14.30Koninklijke HFC
GVVV14.30Rijnsburgse Boys
FC Lisse 14.30Harkemase Boys
Barendrecht 14.30Ter Leede
AZSV 14.30FC Rijnvogels
Katwijk 15.30ASWH
Jong Sparta 15.30Quick Boys
VVSB 18.00DOVO
Districtsbeker
Teylingen 15.00Forum Sport
SJC (zat.) 16.00VVSB (zat.)
VUC17.00Valken'68
Kagia 17.00Hillegom
DSOV 17.00Van Nispen (zat.)
Foreholte 17.00UVS
Zo. 1 sep.
Alcides 14.00SJC
Oefenduels
Van Nispen (zon.14.00HBS 2