Sepehr Safi is meer dan een voetballer. De aanvaller van FC Boshuizen vertrok afgelopen zomer bij Teylingen om zijn geluk te beproeven in Leiden. Naast het voetbal geniet Safi echt van het leven samen met zijn vrienden en tweelingbroer Sohrab Safi. Een speciale gast in de laatste aflevering van de Insta-rondo. 

Foto 1: Op vakantie met zijn vrienden. 

,,Deze foto is gemaakt in Spanje. Ik was toen op vakantie met vrienden. Op mijn Instagram-account is nog een foto te zien waar ik twee flessen Grey Goose vast heb.. Die was ook daar gemaakt. Ik heb een hoop vrienden bij Ter Leede en Teylingen. Toen ik nog bij Ter Leede speelde, kende ik al een aantal jongens van Teylingen. Dat maakte het voor mij ook een stuk makkelijker om voor Teylingen te gaan voetballen. Verder ken ik Jaap en Dirk Zwetsloot goed. Dat zijn wel echt goede vrienden van mij.”

,,Ik was aardig bezig bij Ter Leede. Ik heb een paar wedstrijden in het eerste gespeeld en scoorde zelfs. Ik kan me nog een wedstrijd tegen Spakenburg herinneren. Zij konden toen kampioen worden. Ik heb daarna vier keer mijn enkelbanden afgescheurd en toen belandde ik in het tweede. Daarna besloot ik om bij Teylingen te gaan voetballen en dat was een gezellige tijd!”

Foto 2: Samen met zijn tweelingbroer Sohrab.

,,Sohrab en ik zijn inderdaad wel meer dan broertjes van elkaar. Eigenlijk zijn we ook goede vrienden. Je ziet nog wel eens bij tweelingen dat ze andere vriendengroepen hebben, maar bij ons is dat niet zo. Deze foto is gemaakt op tweede kerstdag. Dit was in de mooiste kroeg van Nederland. Dat is een soort traditie bij ons dat we daar dan een hapje gaan eten en drinken. “

,,Wij hebben dezelfde interesses en daarom is het prettig om samen te zijn. We werken ook samen op de bloemenveiling in Rijnsburg. Als één van ons twee dan niet werkt, dan is het gelijk veel minder leuk. Zo ging het bij de voetbal eigenlijk ook. We deden ons best om samen te voetballen, maar dat kwam er eigenlijk niet van. Bij FC Boshuizen spelen we eigenlijk voor het eerst samen. Dat was ook voor mij een reden om daar naar toe te gaan.”

Foto 3: Zijn afscheid bij Teylingen afgelopen zomer.

,,Ik mis Teylingen enorm. Ik heb nog veel contact met Marc van Wonderen. We bellen regelmatig over hoe het bij onze wedstrijden ging. Hij vraagt me ook vaak wat ik volgend seizoen ga doen.. Ik ga stoppen bij Boshuizen en de kans is groot dat ik terugkeer bij Teylingen. Er moeten alleen nog een aantal dingen gebeuren, dus het is nog niet zeker.”

,,Zoals ik net al zei: ik was vaak al elke zondag bij de club en ik merkte dat het enorm gezellig was. Vanaf dag één was het chill en relaxt. Zowel tijdens als na de training is het leuk. Veel vrienden van mij speelden daar al en op dit moment spelen er eigenlijk nog meer vrienden. Toen ik daar kwam zag ik al mogelijkheden om met deze club op een hoger niveau te spelen. We begonnen in de Derde Klasse en spelen nu in de Tweede Klasse. We wilden met echte Sassenheimse jongens daar iets neerzetten en dat is goed gelukt. Misschien dat ze de Eerste Klasse zelfs halen.”

Foto: Peer Compeer

POPULAIRE BERICHTEN