[slideshow_deploy id=’45842′]

Z’n explosiviteit dwingt respect af. Bij medespelers en tegenstanders. Z’n acties zijn af en toe ongenaakbaar. Vooral op het veld, af en toe ook daarbuiten. Denzel James, aanvaller van vv Noordwijk, verlengde afgelopen week z’n contract bij de koploper van de Hoofdklasse. Tijd om ‘m even wat uitgebreider te spreken.

Hallo Denzel. Prima weekje achter de rug?
,,Zeker. Ik ben blij dat ik mijn contract weer heb verlengd. Er waren een paar clubs geïnteresseerd. Maar weet je, ik heb het gewoon naar m’n zin bij Noordwijk. Het gaat prima dit jaar. Ik voetbal dit jaar meer vanaf links en dat gaat goed. Het kan alleen altijd beter. Mijn rendement moet bijvoorbeeld omhoog.”

Buiten je eigen prestaties gaat het ook met Noordwijk prima. Hoe ervaar jij dat?
,,Ja, het gaat lekker, maar we hebben wel een paar missertjes gehad. Het ziet er nu wel weer goed uit met vijf punten voorsprong op Ter Leede. De sfeer is prima in de groep. De trainer heeft z’n eigen visie en die lijkt goed uit te pakken. Daarnaast is het onderling gezellig. Niet alleen op het veld, maar ook daarbuiten.”

Over die sfeer gesproken. Op het trainingskamp verscheen er een filmpje van jullie waarop jullie juichend te zien waren op de tribune. Is dat een goed voorbeeld van de sfeer?
,,Dat denk ik wel. Het tweede elftal won toen van Berkum met 2-0. We vierden met z’n alleen de overwinning op de tribune. We doen het nooit met z’n 11-en, maar met veel meer.”

Jullie speelden ook tegen Feyenoord. Hoe was dat?
,,Dat zijn leuke wedstrijden. Ik had die avond daarvoor alleen niet zoveel geslapen. Zo gaat dat op trainingskamp hè? Ik heb aan die wedstrijd zelf nog het shirtje van Bilal Başacıkoğlu overgehouden. Ik kende hem nog van vroeger. Ik heb negen jaar bij de jeugdopleiding van Ajax gespeeld. Bilal speelde toen bij sc Heerenveen. Zo’n wedstrijd is gewoon een mooie ervaring.”

Wat wil je nog bereiken in de tweede seizoenshelft? Voor jezelf en de club?
,,Ik wil een heel seizoen fit blijven. Dat is me lang niet elk seizoen gelukt. En natuurlijk belangrijk zijn voor het team. Ik heb pas één duel gemist, dat we thuis tegen Hoek.”

Toen deed je wekker het niet hè?
,,Haha, ja dat was die wedstrijd. Maar tot nu toe gaat het dus goed. Alleen raakte ik het verleden vaak na de winterstop geblesseerd aan m’n knie. Met Noordwijk willen we graag naar de Derde Divisie. Als we zaterdag winnen zetten we een flinke stap vooruit. Dan zetten we SteDoCo op negen punten.”

,,Ik denk dat wij er beide op gaan klappen in het begin van de wedstrijd. Ik denk dat wij dat voetballend beter zijn. Gelukkig is SteDoCo wel een voetballende ploeg. Dat ligt ons over het algemeen beter.”

Archieffoto: Ron van der Linden

POPULAIRE BERICHTEN