joe van der sar amerika

Joe van der Sar gaat weer aan de slag op de Nederlandse velden. Kon. HFC maakte zaterdag bekend dat de doelman is toegevoegd aan de selectie van de Haarlemmers.

De 25-jarige Van der Sar verbleef de afgelopen jaren in de Verenigde Staten. Hij keepte bij de Pittsburgh Panthers en studeerde op de University of Pittsburgh

VIDB had in mei een interview met Van der Sar, die toen voorselecteerde op een langer verblijf in de States. Hij zei toen in de zomer zijn bachelordiploma te willen halen om daarna nog een master te kunnen doen op een andere universiteit. “Ik ben me aan het oriënteren op verschillende universiteiten. Het is vooral ook welke kant ik op wil, veel scholen proberen je te verleiden met de ‘lifestyle’ in de stad in plaats van het voetbal. Dat is een afweging die ik moet maken.”

Al eerder bij tweededivisionist
Van der Sar heeft nu gekozen voor een terugkeer naar Nederland. Kon. HFC is zijn tweede club in de Tweede Divisie: eerder speelde hij op het hoogste amateurniveau bij Noordwijk, de club waar hij begon met keepen. Later speelde de zoon van voormalig international Edwin ook in de opleidingen van Ajax, Manchester United, ADO Den Haag en RKC.

Zijn nieuwe club, Kon. HFC, won zaterdag met 2-1 van Spakenburg en is de huidige nummer vier van de Betnations Divisie.

Lees ook: Van der Sar beleeft de American Dream: “Dat was wel een ‘once in a lifetime-ervaring’
Check ook: De ontwikkelingen bij VIDB, week 35

POPULAIRE BERICHTEN