De derbyweek ligt officieel achter ons en dus kan het vizier van zowel Katwijk als Quick Boys weer op de Tweede Divisie. De spelers van beide ploegen stonden een week lang in de schijnwerpers en kregen constant het belang van de derby te horen. Het circus van de dorpsderby is voorbij en voor de oranjehemden gaat de focus op een andere kraker in het amateurvoetbal. De mannen van Jan Zoutman spelen zaterdagmiddag namelijk een uitwedstrijd tegen HHC Hardenberg. ,,Hardenberg-uit is ook een mooie pot, toch?”, is Katwijk-middenvelder Joey Jongman stoïcijns.

De twee derby’s in vier dagen tijd hebben bij Jongman even z’n tol geëist. Als de middenvelder de kleedkamers van Nieuw Zuid verlaat, is hij nog helemaal dood op. De benen willen even niet meer en voor zijn gevoel heeft hij in een wedstrijd nog nooit zoveel moeten lopen. Daarnaast was door het slechte weer de grasmat enorm zwaar. Kortom, het was een enorme uitputtingsslag voor Jongman & co.

Winnen
Toch deert dat de oud-speler van Barendrecht niet. Kort na de confrontatie met de aartsrivaal kan hij zijn focus alweer verleggen naar de volgende wedstrijd, want de middenvelder beseft dat er in de Tweede Divisie wekelijks gepresteerd moet worden.

,,Gelukkig mogen we zaterdag weer. Ik vind de wedstrijden tegen HHC altijd enorm leuk om te spelen. Ik heb er geen moeite mee om om te schakelen van deze derbyweek naar Hardenberg-uit. Het is simpel zat: die moeten we ook weer winnen.”

,,In de Tweede Divisie heb je alleen maar topwedstrijden”

Dat de Rotterdammer goede herinneringen bewaart aan Hardenberg is met het oog op de vorige editie op De Boshoek begrijpelijk. De Katwijkers hadden een jaar geleden een rumoerige week achter de rug. Toenmalig trainer van de ploeg, Jack van den Berg, stapte op en technisch directeur Cees Bruinink nam zijn taken op interim-basis over.

De oranjehemden gingen die wedstrijd op jacht naar eerherstel en begonnen voortvarend. Op aangeven van Jongman was het Robbert Susan die een jaar geleden de openingstreffer binnenschoot. In de 1-3 gewonnen uitwedstrijd was de middenvelder uiteindelijk de aangever van twee goals.

Goede gevoel
Een jaar later zijn de kaarten iets anders geschud. De ploeg van Zoutman heeft in de eerste vijf wedstrijden al vijf punten laten liggen en nieuw puntenverlies zou het gat met de concurrenten, waaronder HHC, alleen maar vergroten.

,,Het is een goede tegenstander. Ik denk dat je dit ook wel een wedstrijd op zich kunt noemen. Daar staan ook gewoon 1500 tot 2000 mensen langs de kant, dus dat zegt genoeg. Natuurlijk beleef je zo’n duel iets anders als de derby’s, maar ik ga wel met dezelfde instelling die wedstrijd in.”

,,In de Tweede Divisie heb je alleen maar topwedstrijden”, gaat de spelmaker verder. ,,Iedereen kan van iedereen winnen en daarom moet je er elke week weer staan. Ik ben in ieder geval blij dat we het goede gevoel weer te pakken hebben. Na de derby van afgelopen zaterdag waren we vooral teleurgesteld. Dat had ook te maken met de manier waarop. Daarom is het mooi dat we op bezoek bij Quick Boys wel een goede wedstrijd op de mat legden en hiermee kunnen we uiteindelijk weer door.”

Foto: Orange Pictures

Lees ook:‘Debutant’ Bergkamp over derby: ,,Ik heb veel meegemaakt, maar dit nog niet”

POPULAIRE BERICHTEN