Iedereen kent ze wel: off-day’s. Van die dagen dat alles misgaat. Ballen die te hard worden ingespeeld, een keeper die een uittrap helemaal verkeerd raakt, constant balverlies en ga zo nog maar even door. Als je als team zijnde zo’n dag hebt, stap je in negen van de tien gevallen met een nederlaag het veld af. Behalve Kagia. De Lisserbroekers bereikten tegen CVC Reeuwijk de onderkant van hun niveau, maar prijsden zich toch gelukkig met een ‘gestolen’ driepunter.

Bij trainer Anton Wijsman heersten na afloop van het duel gemengde gevoelens. ,,Ik ben uiteraard blij met deze overwinning. Zeker als je kijkt naar het spel. Het was niet om aan te zien. Er werd geen karakter getoond, er zat geen beleving in, er werd geen initiatief getoond en zo kan ik nog wel een aantal dingen opnoemen.”

Schuiven met de poppetjes
Na al het blessureleed waar Kagia door geteisterd wordt, moest de oefenmeester ook ditmaal schuiven met de poppetjes. ,,Thijs van der Schinkel meldde zich op de valreep af en na een kwartier spelen raakte aanvoerder Pascal Timmermans geblesseerd. Ik dacht bij mezelf: ‘waar gaat dit eindigen’. Voor de jongens is het natuurlijk ook niet makkelijk. In dit soort situaties is het heel moeilijk om de juiste motivatie te vinden en deze negentig minuten lang vast te houden.”

Tegen alle verwachtingen in pakte Kagia voor de pauze de voorsprong. Vrijetrappenspecialist Rens Lamboo ging achter de bal staan en prikte het leer gemakkelijk tegen de touwen. Alsof het niets was. De thuisploeg had zich daarvoor al een aantal keer gevaarlijk getoond. Ook na de thee was het billenknijpen voor de oranjewitten.

Efficiëntie
,,Als Reeuwijk efficiënter was omgegaan met alle kansen die ze kregen, had het allemaal heel anders afgelopen”, concludeerde Wijsman. ,,Iedere keer zat er of een been van ons tussen. Of Melle Luinstra, onze keeper, stond in de weg. Zelfs ballen van elf meter gingen er niet in.” Met laatstgenoemde doelde Wijsman op een strafschop die de gastheren incasseerden. ,,Als je kansen van dit formaat niet afmaakt, verdien je het misschien ook niet om te winnen.”

Of het nou slecht was of niet. Feit was wel dat Kagia de volle buit had gepakt. En dat was zeker niet onbelangrijk. Als de Lisserbroekers namelijk volgende week het duel tegen Floreant winnen, voegt de ploeg zich bij de top drie. Wijsman: ,,We staan op dit moment aan de goede kant. Volgende week zien we als een ‘bonuswedstrijd’. Koploper BSC ’68 is daarna onze tegenstander. Het zouden hele mooie weken kunnen worden.”

Toch zit er nog wel een maar aan het verhaal. ,,Er is in de groep meer mogelijk dan dat ze vandaag getoond hebben. Dat moeten ze wel beseffen. Anders gaat het niet lukken.”

CVC Reeuwijk – Kagia 0-1 (0-1). 40. Lamboo 0-1

Kagia: Luinstra, Timmermans (24. Hoekstra), Driessen, Robelus, R. Sluymer, Imanse, B. Zonneveld, Malhi, M. Zonneveld, Lamboo, Schoneveld (65. Smit)

Tekst: Danny van den Bosch


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 17 sept.
Oefenduel
Quick Boys6-2TOGB
Za. 21 sept.
Katwijk0-0Quick Boys
FC Lisse2-4VVSB
FC Rijnvogels3-1Rijsoord
HVC'101-0Valken '68
Soccer Boys1-2Kagia
VVSB (zat.)5-1Nieuwkoop
Rijnsburgse Boys1-1Jong Volendam
ONS Sneek3-3Ter Leede
Van Nispen (zat.)3-1DoCoS
SJC (zat.)2-0Warmunda
TEC1-1Noordwijk
Zo. 22 sept.
SJC14.00Quick '20
Hillegom14.00ASC
Foreholte14.00RKDEO
Altior14.00Teylingen
VSV14.00Van Nispen (zon.)