Voor Kagia is bekend hoe de strijd om het kampioenschap zal worden beslist. Na het gelijke spel tegen medekoploper SEV (2-2) en de 6-1 winst van DWO op Koudekerk werd duidelijk dat de drie ploegen op 55 punten zijn geëindigd. De KNVB maakte vervolgens bekend dat er een halve competitie wordt gespeeld om te beslissen wie er direct promoveert naar de Tweede Klasse. De twee verliezers krijgen een herkansing in de nacompetitie.

Komende dinsdagavond bijten SEV en Kagia om 19.00 uur het spits af in Leidschendam. Bij winst van SEV of een gelijkspel volgt zaterdag het duel DWO-SEV. Mocht er dan voor Kagia nog kans zijn om boven deze twee ploegen te eindigen, dan wordt op dinsdag 20 mei Kagia-DWO gespeeld.

Als Kagia dinsdag van SEV weet te winnen, volgt vier dagen later de ontmoeting tegen DWO in Lisserbroek. Als er dan nog geen beslissing is gevallen, kruisen DWO en SEV nog een keer de degens in Zoetermeer, op dinsdag 20 mei.

Doelsaldo beslissend

Het doelsaldo uit de reguliere competitie kan van belang worden. Bij een gelijk aantal punten is dat de beslissende factor. SEV lijkt daarom op voorhand de beste papieren te hebben. De Leidschendammers hebben een doelsaldo van +39, gevolgd door Kagia (+36) en DWO (+33).

Voor Kagia-trainer Jerry Ubink kon het schema niet beter in elkaar zitten. ,,We spelen eerst uit bij SEV, dat heb ik liever dan uit bij DWO. DWO heeft na gisteren het meeste moraal , die tref ik liever thuis. Mochten we SEV verslaan, kunnen we het thuis tegen DWO afmaken. Laten we hopen dat het een weekje afstel was.”

Ubink zal z’n manschappen maandagavond nog even bij elkaar roepen om een strijdplan uit te dokteren voor het duel tegen SEV. ,,De teleurstelling was gisteren na de wedstrijd natuurlijk groot. Sommige jongens zaten er echt doorheen. We zullen morgen een plan de campagne opstellen voor de komende wedstrijden. Beide ploegen zijn niet ongeschonden uit de strijd gekomen. Ik vond ons de iets betere ploeg zonder echt goed te voetballen. De lijn uit de eerste helft moeten we zien door te trekken, dan geef ik ons een goede kans.”

Overzicht:

Datum: 13 mei 2014: SEV 1 – Kagia 1

Bij winst van SEV of een gelijkspel, volgen de volgende wedstrijden: 
Datum: 17 mei 2014: DWO 1 – SEV 1 
Datum: 20 mei 2014: Kagia 1 – DWO 1 (indien nog van belang) 

Bij winst van Kagia, volgen de volgende wedstrijden: 
Datum: 17 mei 2014: Kagia 1 – DWO 1 
Datum: 20 mei 2014: DWO 1 – SEV 1 (indien nog van belang) 

Tekst: Tom van der Wilt

POPULAIRE BERICHTEN