Kagia gaat ongeslagen de winterstop in. De koploper uit de Derde Klasse B won ook afgelopen zaterdag. In eigen huis werd United/DAVO (2-0) verslagen. René Ras was na afloop een tevreden trainer en zag dat zijn elftal de wind mee had in de eerste seizoenshelft. ,,Ik wist dat er veel kwaliteit in deze groep zat, maar met dit scenario hield ik geen rekening”, zei hij daar zelf over. 

Een goed begin is het halve werk wordt wel eens gezegd. Kijk naar de Eredivisie; PSV startte de competitie beresterk en heeft daar nog steeds profijt van in de titelrace. Hetzelfde geldt voor Kagia. De Lisserbroekers wonnen hun eerste wedstrijd op bezoek bij RKVV DEM en die bleek cruciaal te zijn.

,,Na die wedstrijd verloor DEM nog een keer”, zei Ras over de concurrentie. ,,Ook Stormvogels had een zwakke start. Volgens mij hadden zij net als DEM twee gespeeld nul punten. Dan sta je al zes punten voor op de concurrentie.”

Tandem Lamboo-Van der Schinkel
Dat het elftal van Ras over kwaliteit beschikte, bleek maar weer eens in het eerste bedrijf. Na goed voorbereidend werk van Tijs van der Schinkel kon Rens Lamboo afwerken: 1-0. Kort daarna werden de rollen omgedraaid en was het Van der Schinkel die de tweede treffer van de middag maakte. Klaar. Punten binnen. Toch was de oefenmeester na afloop kritisch.

,,Wij zijn in de tweede seizoenshelft onze eigen concurrent”

,,Dit was misschien zo’n wedstrijd waarin je in het verleden punten had verspeeld. Ik vond dat wij in de tweede helft erg slordig waren. Vooral aan de bal. Daarnaast lagen er veel ruimtes die we moesten benutten, maar dat niet deden. Daardoor lieten we het liggen om deze overwinning makkelijk te laten lijken. Ik moet ook zeggen dat zij een behoorlijke ploeg hadden.”

Eigen concurrent
Zo werd het geen doelpuntenregen in het tweede bedrijf, maar in de problemen kwam de thuisploeg ook niet. Kagia controleerde en speelde de wedstrijd volwassen uit waardoor de stand op 2-0 bleef. Daardoor gaat Kagia als ongeslagen koploper de winterstop in. Daarnaast verspeelden de concurrenten wederom punten, waardoor het gat is opgelopen naar negen punten. Kortom, er lijkt geen vuiltje aan de lucht in Lisserbroek.

Mede daardoor is Ras op dit moment erg content met zijn ploeg. Al wist hij voorafgaand aan de competitie niet wat de verhoudingen waren. ,,Ik wist van twee ploegen dat zij vrij sterk waren. Ik wist dat we een goed ploeg hadden. Zeker met de jongens die erbij waren gekomen. Daar konden we iets moois van maken met zijn allen en ik was ervan overtuigd dat wij hoge ogen konden gooien. Wij zijn in de tweede seizoenshelft onze eigen concurrent”, sloot de trainer af.

Foto: Jan van der Lubbe/ Leidenamateurvoetbal

Lees ook: ‘Quick Boys – SJC: mouwen opstropen helpt niet altijd (plus video’s)’
REACTIES OP DIT ARTIKEL

Wie maakt de meeste goals?

Programma & Uitslagen

Za. 26 jan.
Ajax (ama.)14.30Noordwijk
DVS'3314.30Quick Boys
ODIN'5914.30FC Lisse
Jong FC Den Bosch14.30Ter Leede
FC Rijnvogels14.30Spijkenisse
DSO14.30Valken '68
VVSB (zat.)14.30Van Nispen (zat.)
Kagia14.30Koninklijke HFC (zat.)
Katwijk15.30De Treffers
Rijnsburgse Boys15.30Jong Almere City FC
Jong Vitesse15.30VVSB
SJC18.00Harkemase Boys
Zo. 27 jan.
Hillegom14.00DSOV
Foreholte14.00Teylingen
RKDES14.00Van Nispen (zon.)
ASC14.00Warmunda