Kagia is weer helemaal terug in de race om de titel. Het won zelf met 2-1 van LSVV ’70, terwijl concurrenten SEV en DWO onderuit gingen. Het verschil met de twee koplopers is teruggebracht tot drie punten.

Maar eenvoudig ging het niet, erkent coach Jerry Ubink. ,,Het was zeker geen makkelijk potje. LSVV is geen goede ploeg, maar ze doen alles om te winnen.”

Zo ontstond er geen leuke wedstrijd voor het publiek. LSVV verdedigde en Kagia trachtte gevaarlijk te worden, zonder dat het dat ook daadwerkelijk werd. ,,We gingen teveel mee in hun spel. Ik denk dat we twee keer op doel hebben geschoten.”

Met de rust stond er een 0-1 achterstand op het scorebord. Ubink: ,,We verdedigden een bal verkeerd uit en die vloog binnen. In de rust hebben we gezegd dat we gewoon zo moesten doorgaan. De ruimtes werden al groter. Zij kregen moeite om het te belopen.”

Na de hervatting zette Rutger Goudriaan de thuisploeg al snel op gelijke hoogte. De spits prikte een voorzet bij de eerste paal attent binnen. Tien minuten was het weer Goudriaan die Kagia op voorsprong bracht. Al zijn vijfde treffer in twee wedstrijden. ,,Daarna werd het slordig van beide kanten”, zegt Ubink.

De zege kwam echter niet meer in gevaar. De Lisserbroekers zijn na de winterstop nog zonder puntenverlies. De aansluiting met de koplopers is hervonden. ,,Alles kan weer. Wij moeten wel blijven winnen. Voorlopig zetten we in op een plek bij de beste drie.”

Tekst: Tom van der Wilt