De opluchting was groot in het Lisserbroekse kamp toen de scheidsrechter affloot. Eindelijk kon de formatie van René Ras weer eens een feestje vieren. Dat feestje werd gevierd in De Zilk op bezoek bij streekgenoot Van Nispen (zat.). In een boeiende confrontatie was het uiteindelijk Kagia dat er met de drie punten vandoor ging. De trainer van de oranjehemden, Ras, was na de derby vooral trots op zijn manschappen. ,,We hebben er keihard voor gewerkt met z’n allen.”

Hard werken was het minste wat de bezoekers konden doen, want op sportpark Wassenaar moesten de mannen van Ras flink aan de bak. Twee keer kwam de thuisploeg op voorsprong en dus moest de ploeg uit Lisserbroek in de achtervolging. ,,Van Nispen voetbalde in de eerste helft makkelijker”, was de trainer van de bezoekers eerlijk. ,,Bij ons was de opluchting na afloop groot en dat had vooral te maken met het feit dat we weer eens drie punten binnen hadden gevoetbald. Daarnaast zat het ook een keertje niet tegen.”

Met de laatste opmerking doelde de oefenmeester op de tegengoals die zijn elftal in de laatste wedstrijden te verwerken kreeg. Kagia had de laatste weken een resultaat voor het oprapen, maar in de slotminuten werd dit resultaat elke keer uit handen gegeven. Daarom was Ras ook blij dat zijn ploeg in De Zilk de voorsprong niet meer uit handen gaf.

,,Het heeft geen zin om ballen blind weg te werken, als je hem dertig seconden later weer terugziet.”

,,Anders gaat het ook in de hoofden van spelers zitten. We hebben het er wel over gehad en we deden het nu in de slotfase beter. We stonden 2-3 voor en we wisten dat Van Nispen een hoop lengte in de ploeg had en dus de ballen in de zestienmeter kon pompen. Het verdedigen deden we als team en we hielden in de slotfase de bal wat langer in de ploeg. Het heeft geen zin om ballen blind weg te werken, als je hem dertig seconden later weer terugziet.”

Keihard werken voor het resultaat
De ploeg uit De Zilk wist de gelijkmaker niet te forceren, maar wel was het dichtbij een goed resultaat tegen de Lisserbroekers. De thuisploeg kwam in de eerste helft door een goede goal van Jon Joost Cornelissens op voorsprong: 1-0. Met die stand leken beide ploegen de kleedkamers op te zoeken, maar uit een voorzet van Rens Lamboo kon Dirk-Jan Ligtenberg raak schieten: 1-1.

In de tweede helft zorgde Tim Koning ervoor dat de thuisploeg weer op voorsprong kwam, maar wederom kwamen de bezoekers kort daarna op gelijke hoogte. Joey van Beelen maakte de gelijkmaker. Overigens had de thuisploeg vlak voor de gelijkmaker de kans om de wedstrijd in het slot te gooien, maar een inzet belandde op de paal van het vijandelijke doel. Aan de andere kant was het wel raak. Lamboo zag zijn schot het doel in vliegen: 2-3.

,,We wisten dat we in de tweede helft meer ruimte zouden krijgen, omdat zij dan vaak wat minder worden. Na de 2-3 van Rens (Lamboo, red.) lagen er echt mogelijkheden om de 2-4 te maken, maar speelden we het te onnauwkeurig uit. Dat was ook een beetje ons probleem zaterdagmiddag. Op het einde werd het nog even hectisch , maar ik ben trots op de jongens. We hebben er keihard voor gewerkt met z’n allen.”

Mogelijkheden
Door de overwinning staat Kagia op dit moment op een veilige tiende plek in de Tweede Klasse. Komende week mogen de mannen van Ras het in eigen huis opnemen tegen RCL. Volgens de trainer liggen er ook tegen de opponent uit Leiderdorp mogelijkheden. ,,Ik denk dat iedereen van elkaar kan winnen in deze competitie. Kijk maar naar de ploegen die bij de bovenste plekken zitten. Die hebben al een aantal punten verloren.”

Foto’s: Trudy van den Berg