Door een 0-7 overwinning op Kagia is DWO de kampioen geworden in de Derde Klasse A. Kagia was al uitgeschakeld door eerder een verlies tegen SEV. Een drieluik tussen de drie gegadigden bracht DWO de titel. Kagia speelde met een veredeld B-elftal, acht basisspelers ontbraken. Begrijpelijk omdat zaterdag de eerste nacompetitiewedstrijd tegen Zevenhoven op de rol staat.

Het eerste kwartier van de wedstrijd kon Kagia het nog aardig bijbenen. Dat kwam ook doordat DWO, dat aan een punt genoeg had, behoorlijk last had van de zenuwen. Kagia had met iets meer doortastendheid zelfs een voorsprong kunnen nemen. Daarna nam de ploeg van DWO-coach Eki Korte het heft in handen. Twaalf minuten later was de wedstrijd gespeeld. Wouter van Ginkel (2) en Marko Grootveld schoten DWO naar 0-3. Vlak voor de rust werd het door Mike Misset nog 0-4. De tweede helft nam DWO wat gas terug. maar liep het moeiteloos uit naar 0-7. Door twee doelpunten van Igualberto Leonora en wederom Marko Grootveld werd de zevenklapper afgerond. DWO is verzekerd van promotie. Kagia gaat de nacompetitie in. De coach Jerry Ubink heeft er alle vertrouwen in.

,,Wat de wedstrijd betreft, is de score me tegengevallen. Het eerste kwartier zat het er in om een goal te maken, maar die viel niet. Voor de rust kregen we vier goals tegen door veel fouten. Toen was de wedstrijd gespeeld. Natuurlijk is het nooit leuk om met 7-0 te verliezen. We hadden gehoopt er iets meer een wedstrijd van te kunnen maken. Er was vandaag weinig herkenbaar in alle linies. We misten teveel de vertrouwde jongens.”

Ubink vervolgt: ,,Het is geen excuus, maar alles staat toch in het teken van tegen Zevenhoven spelen zaterdag. De groep is dan weer compleet. We hebben ervoor gekozen om vanavond niet iedereen aan bod te laten komen. Zaterdag moet er weer een team staan dat ervoor gaat. Ik heb alle vertrouwen in mijn team. Ik denk dat Zevenhoven een team is dat ons ligt.”

Tekst: Hennie van de Weerd