Kagia heeft uitstekende zaken gedaan in de zaterdagse Derde Klasse A. De ploeg van Anton Wijsman won zelf overtuigend met 1-3 bij Oegstgeest en zag medekoplopers DoCoS en BSC ’68 punten verspelen. Daardoor heeft Kagia het wat betreft de koppositie nu alleen voor het zeggen. 

Het kan snel gaan in de voetballerij. Eind november zonder werk komen te zitten, dat overkwam Laurens van der Voort na zijn ontslag bij de zondagtak van Voorschoten ’97. De Lissenaar hoefde niet lang te wachten op een nieuwe uitdaging. Hij kon aan de slag als teammanager bij topklasser FC Lisse.

Maar toen trok Oegstgeest aan de bel. Coach Jerry Ubink (ex-Kagia) kon vanwege de tegenvallende resultaten zijn biezen pakken. Van der Voort is de man die Oegstgeest naar lijfsbehoud moet loodsen. Het wordt nog een hele klus voor de hekkensluiter om zich te handhaven. Twee clubs degraderen rechtstreeks en de nummers elf en twaalf komen in de nacompetitie terecht.

Ondanks het verlies tegen Kagia ziet Van der Voort nog genoeg mogelijkheden om het vege lijf te redden. ,,Volgende week krijgen we DoCoS en hoop ik op een stunt. Daarna volgen wat ploegen die vlak boven ons staan. Daar moet het gebeuren.”

Schitterende 0-1
Met degradatiezorgen hoeft Wijsman zich niet bezig te houden. Aan kop van de ranglijst is het leven goed. Na dertien minuten spelen zat de coach al een stuk rustiger op de bank. Rens Lamboo profiteerde optimaal van een misverstand bij Oegstgeest-verdediger Dylan Dijkstra en scoorde na een paar subtiele bewegingen de 0-1. ,,Dat was een schitterende goal van Rens na uitstekend werk van Kevin Robelus”, analyseerde Wijsman.

De Kagia-coach heeft het dit seizoen weer goed voor elkaar. Je kunt er niet omheen dat hij na veertien wedstrijden een behoorlijk uitgebalanceerde groep in het veld heeft staan. Kagia had met wat meer precisie al eerder naar 0-2 moeten uitlopen, maar de ploeg vergat dat in alle haast te doen. De Lisserbroekers konden het zich ook permitteren, omdat het achterin als een huis stond. Dat bleef ook in de tweede helft zo. Alleen bleef het euvel het maken van doelpunten.

Wijsman hierover: ,,We kregen voor de 0-2 echt drie uitstekende kansen. Met iets meer efficiëntie hadden we de drie punten al eerder in de tas gehad.”

Wedstrijd gespeeld
En de zege werd rond de 78e minuut een feit toen Dirk Jan Ligtenberg snoeihard uithaalde: 0-2. De wedstrijd was gespeeld. Helemaal toen zes minuten later de 0-3 viel, door een eigen doelpunt van Oegstgeest. In de slotseconden maakte de thuisploeg een eretreffer uit een mooie volley.

Doelpuntenmaker Lamboo toonde zich content met de zege in Oegstgeest, maar waakte voor teveel euforie. ,,Het is leuk voor ons dat we bovenaan staan, maar we moeten nog een lange weg afleggen. We maken een goede start na de winterstop en dat is top.”

Ook Wijsman toonde zijn tevreden kant. ,,De stand zegt mij niets. We moeten nog een halve competitie spelen. Ik ben niet bezig met een kampioenschap, al genieten we hier wel van. Wij hebben er veel plezier in met deze groep. Wij moeten niets, mogen alles. Wij willen lekker verzorgd voetbal spelen, vrij van druk. Dat gaat tot nog toe heel lekker.”

Oegstgeest – Kagia 1-3 (0-1)

Kagia: Luinstra (23. Goudriaan), Timmermans, Driessen, Robelus, Malhi, Imanse, Sluymer, Vd Schinkel, Van Kesteren (80. Joas), Lamboo, Ligtenberg


REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Za. 7 dec.
Excelsior'31 2-2FC Lisse
Ter Leede 4-3VVOG
SC Feyenoord 3-0FC Rijnvogels
SVC'083-2Kagia
Valken'68 3-1DoCoS
VVSB (zat.) 1-1Be Fair
Roodenburg 0-4Warmunda
IJsselmeervogels 4-2Noordwijk
Quick Boys 1-1Excelsior Maassluis
Rijnsburgse Boys 1-0TEC
Sparta Nijkerk 3-1VVSB
Van Nispen (zat.) 1-2Westlandia
Koninklijke HFC 1-1Katwijk
SV Hillegom 5-1Teylingen
Zo. 8 dec.
SJC0-3RKAVV
Foreholte2-1Concordia
Zwanenburg 3-1Van Nispen (zon.)