Een nederlaag lijden tegen de koploper is geen schande. Zeker niet als je een ploeg bent die een moeilijk seizoen kent. Anton Wijsman en Kagia konden er na een kansloze zaterdagmiddag over meepraten. Tegen de koploper van de Derde Klasse, Soccer Boys, leed zijn ploeg een 1-4 nederlaag op eigen veld. Het vertrouwen is op het moment ver te zoeken bij de Lisserbroekers en daardoor wordt Wijsman uitgedaagd om het tij in meerdere opzichten om te draaien. 

,,Vooraf hebben we gezegd dat we bonuspunten konden pakken”, begon Wijsman over de wedstrijd tegen de koploper. Het zei genoeg over situatie van de oranjehemden. Normaal gesproken speelt Kagia om de bovenste plekken, maar dit seizoen manifesteert het zich in de middenmoot. De ploeg moet met een schuin oog richting de onderste plekken kijken en daarom zijn alle punten welkom. Tegen het stugge Soccer Boys lukte dat niet.

Aanpassen
De bezoekers pasten zich aan, aan de formatie van Wijsman. In een 3-5-2 systeem probeerde de Bleiswijkers druk te zetten op de flanken. Uiteindelijk resulteerde dat halverwege de eerste helft in 0-1 voorsprong. Het lukte nog Kagia om zich terug te vechten in de wedstrijd. Door een wereldgoal van Timo Sluymer kwam de ploeg op gelijke hoogte: 1-1. Lang kon de thuisploeg niet genieten van de gelijkmaker.

,,Het is goed om te zien dat we het nog steeds kunnen.”

Nadat een dot van een kans op de 2-1 werd gemist, was het aan de andere kant wel raak: 1-2. Een persoonlijke fout achterin deed de Lisserbroekers de das om. ,,Eigenlijk waren we aan de betere hand, maar we maakten een paar cruciale fouten”, ging Wijsman verder.

Ondanks de nederlaag zag de oefenmeester van Kagia ook wat positieve punten. Door het niveau van de tegenstander kon zijn ploeg meevoetballen. Door toedoen van een aantal fouten werd de wedstrijd echter uit handen gegeven.

Communicatie
,,We maakten zowel verdedigend als aanvallend persoonlijke fouten. Daarnaast communiceerden we achterin ook niet goed waardoor we een goal weggeven. Deze ploeg (Soccer Boys, red.) wordt wel kampioen. Het is een stugge tegenstander, maar ze denken wel na over wat ze doen.”

Wijsman constateerde ook wat negatieve punten bij zijn ploeg. Naast de vele persoonlijke fouten dit seizoen, zit het in de hoofden ook niet goed. De Lisserbroekers kampten met een gebrek aan zelfvertrouwen en waren daardoor zoekende tegen de koploper.

,,Het is goed om te zien dat we het nog steeds kunnen. Dit seizoen is anders dan vorig jaar. Toen leden we alleen tegen Monnickendam in eigen huis een nederlaag. Verder waren we ongeslagen. Het is op dit moment mentaal heel lastig. Waar we het op dit moment moeten zoeken ook. Komende week gaan we met elkaar in gesprek om boven tafel te krijgen waar het aan ligt en om het lek boven te krijgen.”

Foto: Johanna Wever

Lees ook: ‘Meiland: ,,Ik heb hetzelfde gevoel als wat ik twee jaar geleden bij sv Hillegom had”‘


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 20 aug.
Oefenduels
Valken '680-1DEM 2
Teylingen 2-0Kagia
Van Nispen (zat.)2-1FC Lisse 2
Wo. 21 aug.
Oefenduels
ARC20.00Foreholte
Do. 22 aug.
Oefenduels
Hoofddorp20.15Hillegom
Za. 24 aug.
Scheveningen14.30Katwijk
Ter Leede14.30VVSB
Hoek14.30FC Lisse
Rijnsburgse Boys15.00De Treffers
Quick Boys15.30Noordwijk
Oefenduels
Noordwijk 210.30Van Nispen (zat.)
FC Rijnvogels11.30SJC
Valken '6812.00Excelsior Maassluis 2
Kagia14.30VVSB (zat.)
Teylingen15.00Ter Leede 2
Zo. 25 aug.
Oefenduels
Hillegom14.00ZSGOWMS
Van Nispen (zon.)14.00Onze Gazellen