Voor Kagia is een lang en slopend seizoen dinsdag ten einde gekomen. De Lisserbroekers gingen in de return van de eerste ronde van de nacompetitie met 3-0 onderuit bij Zevenhoven. De heenwedstrijd had Kagia al met 1-6 verloren.

Kagia speelt zodoende ook volgend seizoen in de Derde Klasse. De ploeg van scheidend coach Jerry Ubink had op de slotdag de titel voor het grijpen, maar gaf tegen een negental van SEV een 2-1 voorsprong uit handen. Drie ploegen kwamen op hetzelfde puntentotaal uit, waarna een halve kampioenscompetitie uitkomst moest bieden. Daarin ging Kagia zowel tegen SEV (0-1) als DWO (0-7) onderuit.

,,Uiteindelijk is bevestigd wat we al vreesden: dat het beste eraf was”, vertelde Ubink al eerder tegen VIDB. ,,Die wedstrijd tegen SEV, waarin we die 2-1 weggaven, is de doodsteek geweest. Mijn ploeg was toen mentaal geknakt. Om er dan nog muziek in te krijgen, is enorm moeilijk. Eigenlijk wist ik toen al dat het niet meer zou lukken, maar als trainer moet je toch het voortouw nemen. Ik hoop niet dat het gevoel van de slechte kampioenscompetitie en nacompetitie overheerst, wat dat zou onze prestatie van de goede tweede seizoenshelft tekort doen.”

POPULAIRE BERICHTEN