In de laatste wedstrijd voor de winterstop stond er voor VV Kagia een belangrijke wedstrijd op het programma. De ploeg van scheidend trainer Jerry Ubink moest op bezoek bij de nummer twee VV SEV uit Leidschendam, dat slechts drie punten meer had op de ranglijst. De Lisserbroekers begonnen uitstekend maar verloren uiteindelijk met 5 – 3. VIDB had een kort onderhoud met aanvaller Rutger Goudriaan.

,,We begonnen echt uitstekend met goals van Niels (Ganzevles, red.) en mijzelf. Zij hadden toen nog geen kans gehad, maar door drie persoonlijke fouten verdween die voorsprong als sneeuw voor de zon. In plaats van een comfortabele voorsprong, ga je dan met een een kater en een 3 – 2 achterstand de kleedkamer in. Wanneer dan direct na de rust ook nog eens de 4 – 2 valt, weet je dat het een lastig verhaal wordt.”

Desondanks wist de ploeg via Jeffrey Timmermans toch nog de aansluitingstreffer te produceren. ,,Na die 4 – 2 gingen we eigenlijk va banque spelen, met 4 spitsen. Dat sorteerde inderdaad het gewenste effect. Het is jammer dat zij dan via een penalty de marge weer vergroten. We zitten daardoor nu even in de wachtkamer. Ik gok dat SEV, DWO en wij gaan uitmaken wie er kampioen wordt. En wellicht dat Oegstgeest daar nog bij kan komen. Maar de realiteit is dat we nu een pas op de plaats moeten maken. Direct na de winterstop kan dat weer helemaal anders zijn; we gaan dan op bezoek bij koploper DWO en kunnen de achterstand weer verkleinen.”

POPULAIRE BERICHTEN