Het moet gek lopen wil zijn naam niet bij de eerste elf op het wedstrijdformulier staan. Kasper Michel (30) is de laatste jaren een vaste waarde in de as bij FC Rijnvogels en erg tevreden op de Kooltuin.

We spreken Michel telefonisch op een doordeweekse dag als hij even pauze heeft op werk. De verdediger is data-analist bij Coolblue. Een jaarlijks piekmoment, Black Friday, is net achter de rug en naar tevredenheid verlopen. “Er is een nieuw record behaald, met de meeste sales.”

Op zakelijk vlak zit het dus wel snor en ook sportief gebied heeft Michel weinig reden tot klagen. “Het kan eigenlijk niet beter. De resultaten zijn goed en ik speel alles. Dat laatste is ook niet onbelangrijk.”

Topper geeft ‘zuur gevoel’
Als Michel toch iets minder prettigs moet noemen, is het de uitkomst van de topper tegen GVVV: 2-3. “Daar hebben we een zuur gevoel aan overgehouden. GVVV is de koploper, maar was niet de beter voetballende ploeg. We hadden de eerste helft het gevoel dat we gelijkwaardig of zelfs bovenliggend waren. De tweede helft waren zij wel wat beter, maar al met al overheerst het gevoel dat er meer uit te halen was geweest.”

‘Als ik een verschil moet aangeven denk ik dat Dogan iets meer een mensenmens is, die meer oog heeft voor de persoon achter de voetballer. Zonder dat ik daarbij Thomas tekort wil doen.’

Door de nederlaag zag Rijnvogels het verschil met koploper GVVV oplopen tot zes punten. “Ik denk dat het al een heel mooi iets is dat we als promovendus meedoen. Bovendien staat alles nog zo dicht op elkaar dat ik niet wil spreken over een beslissend duel om het kampioenschap. Vorig seizoen stonden we ook ruim achter op Capelle. Ik heb het in een ander interview al eens eerder gezegd, maar ik had eigenlijk de hoop op de titel al opgegeven. Vervolgens zetten we een reeks van acht overwinningen neer, liet de concurrentie wat punten liggen en kwamen we terug in beeld.”

Streepje voor qua inzicht
Zelf is Michel al geruime tijd een vaste waarde in de as bij FC Rijnvogels. Wat maakt het dat er altijd een vinkje achter zijn naam staat? “Het makkelijke antwoord is dat je dat aan de trainer moet vragen”, lacht Michel. “Nee, ik denk dat ik een streepje voor heb qua inzicht. Ik ben niet de snelste, maar ik herken situaties best goed. Daarnaast heb ik een winnaarsmentaliteit en besef ik wanneer een overtreding of even vervelend doen nodig is.”

Zijn ervaring helpt daar vanzelfsprekend bij. “Ik loop al wat jaren mee en ben één van de ervaren gasten uit de groep. De nieuwe trainer (Dogan Corneille) heb ik bijvoorbeeld bij Noordwijk al eens eerder gehad. En ik merk dat ik steeds meer jongens uit de competitie en de regio ken. Als je achttien of negentien bent en net komt kijken, dan heb je geen idee tegen wie je speelt.”

Michel is ook lid van de spelersraad – samen met Dirk-Jan van den Oever, Jesse Driebergen, Yannic Augustinus en Dennis Bakker – en sprak in die hoedanigheid vorige week uitgebreid met Corneille, de nieuwe hoofdtrainer vanaf komende zomer. Wat voor gevoel hield hij daar aan over?

‘Ik heb gezegd dat ik ooit graag terugkeer, maar volgend seizoen is nog te vroeg.’

“Vooropgesteld is het jammer dat we Thomas kwijtraken. We beseffen allemaal denk wel dat hij een goede trainer is. Als je dat weglaat en bedenkt dat Rijnvogels zo’n goed mogelijke opvolger wil, dan maakt Dogan een positieve indruk. We zien veel overeenkomsten met Thomas, maar hij heeft ook zijn eigen ideeën over hoe dingen te organiseren. Dat is goed, hij moet geen exacte kopie van de vorige trainer worden. Als ik een verschil moet aangeven denk ik dat Dogan iets meer een mensenmens is, die meer oog heeft voor de persoon achter de voetballer. Zonder dat ik daarbij Thomas tekort wil doen.”

Samenspelen met broer
Michel vormt nu een centraal duo met Neville Ogidi Nwankwo, een speler over wie hij hoog opgeeft. “Ja, hij is fantastisch. Laatst heeft hij in een interview nog gezegd dat hij de ambitie heeft om hogerop te gaan. Dat gaat ook gebeuren, denk ik. En hij wil misschien nog wel met zijn broer (Nigel Ogidi Nwankwo van Quick Boys, red.) samenspelen. Dat herken ik wel, dat is iets heel moois.”

Michel doelt op zijn beginperiode bij de senioren, toen hij bij Voorschoten ’97 samenspeelde met zijn broer. “We hebben denk ik een volledig seizoen met elkaar gespeeld. Toen ik uit de jeugd kwam, trainde ik bij 1, maar speelde ik bij 2. En Djiri speelde ook in het tweede.”

Met de bewoners van Adegeest is meteen ook zijn jeugdliefde genoemd. “Voorschoten is mijn club. Ik heb gezegd dat ik ooit graag terugkeer, maar volgend seizoen is nog te vroeg. Zolang ik fit blijf en het niveau aankan, wil ik graag hoog blijven spelen. En FC Rijnvogels is ook een prachtige club om voor uit te komen.”

Foto: Orange Pictures

Lees ook: Dogan Corneille blij met FC Rijnvogels: ‘Een super gave uitdaging’

POPULAIRE BERICHTEN